Yahoo razmišlja o pokretanju društvene mreže

„Ono što je bitno jeste da u naše proizvode ugradimo dijeljenje informacija kao ključnu komponentu", rekla je izvršna direktorka Yahoo-a
54 pregleda 2 komentar(a)
Marisa Mejer, Foto: Beta/AP
Marisa Mejer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.02.2013. 21:13h

Pored neuspjelog pokušaja da kupi Facebook za milijardu dolara i propuštene početne prilike sa Flickerom, Yahoo nije učinio puno toga kada su društvene mreže u pitanju. Međutim, to bi uskoro možda moglo da se promijeni ukoliko je vjerovati posljednjim izjavama izvršne direktorke Marise Mejer.

Ostaje pitanje da li će Yahoo krenuti istim putem na koji se odlučio Google sa Google+

„Ono što je bitno jeste da u naše proizvode ugradimo dijeljenje informacija kao ključnu komponentu. Jedna od stvari koje većina ljudi žele jeste mogućnost da sa svojim prijateljima dijele interesante stvari“, izjavila je Mejerova na konferenciji za investitore, a prenosi Bloomberg news.

Ona je takođe navodno izjavila da bi radije ušla u partnerstvo sa Facebookom nego da Yahoo krene u razvoj sopstvenog proizvoda.

Iako su u pitanju samo nagađanja, ostaje pitanje da li će Yahoo krenuti istim putem na koji se odlučio Google sa Google+, društvenim dodatkom integrisanim sa već postojećim proizvodima kao što su Gmail i Google search.

Bonus video: