"Ne dozvoliti proslave Podgoričke skupštine u objektima koji su vlasništvo države ili opštine"

“Ove objekte finansira Crna Gora i svi njeni građani, i eventualno održavanje ovih skupova u njima i slavlje povodom tadašnjeg gašenja crnogorske države, nacije, crkve, nacionalnog identiteta, bio bi strašan poraz, gotovo ravan onom iz 1918. godine”, poručili su iz LP
117 pregleda 7 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 07.11.2018. 11:29h

Liberalna partija (LP) zatražila je danas da se ne dozvoli održavanje proslava Podgoričke skupštine iz 1918. godine u objektima koji su vlasništvo, ili sa njima gazduje država ili opštine.

“Ove objekte finansira Crna Gora i svi njeni građani, i eventualno održavanje ovih skupova u njima i slavlje povodom tadašnjeg gašenja crnogorske države, nacije, crkve, nacionalnog identiteta, bio bi strašan poraz, gotovo ravan onom iz 1918. godine”, poručili su iz LP.

Kako su naveli, shodno principima vladavine prava i osude pokušaja prekrajanja istorije i rađanja starih nacionalizama, može se reći da je država na ispitu.

Iz LP su naglasili da se mora odbraniti integritet i nepovredivost državnog i opštinskog vlasništva koje je javno dobro, odnosno sačuvati dostojanstvo države i svih njenih građana.

“Pa ako neko želi da organizuje provocirajuće proslave, neka druženja organizuje u svom privatnom objektu”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: