Sony 20. februara predstavlja novi "Play Station 4"

Rukovodstvo Sonija pozvalo je novinare da 20. februara u Njujorku prisustvuju predstavljanju nove verzije njihove popularne konzole za igranje
3 komentar(a)
Play Station 4, Foto: Geek.com
Play Station 4, Foto: Geek.com
Ažurirano: 01.02.2013. 21:18h

Kompanija Soni trebalo bi da 20. februara predstavi novu, četvrtu generaciju popularne igračke konzole "Sony PlayStation".

Predstavljanje konzole u februaru daće Soniju prednost na tržištu igračkih konzola u odnosu na Majkrosoft koji bi trebalo da u junu predstavi novu verziju svoje konzole "iksboks 360" (Xbox 360).

Ljudi iz Sonija su pozvali novinare na pres konferenciju u Njujorku 20. februara. Na pozivnici nije navedeno šta će biti predstavljeno, ali se navodi da je događaj "povezan sa budućim biznis planovima za "Play Station" igračku konzolu".

Analitičari procjenjuju da je potez Sonija da prije Majkrosofta izbaci novu konzolu vrlo mudar, jer će tako neko vrijeme biti na tržištu bez prave konkurencije, ako izuzmemo Nintendov "Wii U" koji je izašao u jesen 2012.

Aktuelna verzija "Sony Play Station 3", pojavila se na tržištu još 2006. godine, godinu dana poslije Majkrosoftovog "xboks 360" koji je po prodaji i dalje u vođstvu ispred Sonija. Na prvom mjestu je i dalje neprikosnoveni "Nintendo Vi".

Bonus video: