Novi sajt Kima Dotkoma imao milion posjeta za 24 sata

Sajt Mega počeo je da živi u Dotkomovom domu na Novom Zelandu u nedjelju, uz veliku zabavu i puno zvanica
65 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2013. 13:30h

Tačno godinu dana od gašenja servisa Megaupload, zbog kojeg je uhapšen prošle godine, Kim Dotkom vratio se sa novom stranicom za dijeljenje fajlova koju je nazvao Mega. I odmah je "dobio" pola milion korisnika...

Iako SAD i dalje traži njegovo izručenje, Dotkom nije zabrinut, jer, kako kaže, zna da je nevin

Sajt Mega počeo je da živi u Dotkomovom domu na Novom Zelandu u nedjelju, uz veliku zabavu i puno zvanica. Dotkom je objavio da je za samo 24 sata, stranica premašila milion posjeta.

Rođeni Njemac, koji je optužen za kršenje autorskih prava, pranje novca i reketiranje rekao je da ima već 500.000 registrovanih korisnika i da su serveri pod maksimalnim opterećenjem. Dotkom je poručio da je nova stranica "u skladu sa zakonom" i da će svi pokušaji da je zatvore biti uzaludni. Osim toga, novi Mega sajt je sigurniji i brži.

Kim Dotkom (Foto: Beta/AP)

Mega će korisnicima omogućiti 50 GB besplatnog prostora, puno više nego što nude Gugl Drajv i Dropboks. Podaci korisnika će biti zaštićeni tako da neće moći da ih vide ni administratori stranice.

Iako SAD i dalje traži njegovo izručenje, Dotkom nije zabrinut, jer, kako kaže, zna da je nevin. "Nemam čega da se plašim. Sve držim pod kontrolom. Optužnica je sranje", rekao je Dotkom, koji je rođen kao Kim Šmic.

Galerija

Bonus video: