Sindikalci se boje da će stanove dobiti direktori Montekarga

„Nikad nam nije odgovoreno na dopis. Radnici su sad zabrinuti zbog predložene izmjene pravilnika i svim zakonskim sredstvima ćemo se boriti da se to ne desi“, istakao je Adžić
130 pregleda 2 komentar(a)
Montekargo, Foto: Luka Zeković
Montekargo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.11.2018. 09:43h

Sindkat radnika Montenegrokarga, državne željezničke kompanije za prevoz tereta, usprotivio se namjeri poslovodstva da ove sedmice izmijeni pravilnik o rješavanju stambenih potreba zaposlenih.

Izmjenama pravilika predlaže se da „organi društva mogu rješavati stambene potrebe bez oglašavanja nezavisno od kriterijuma utvrđenih prvilnikom na osnovu odluke Odbora direktora“.

Predsjednik Sindikata Milo Adžić „Vijestima“ je potvrdio da se od februara ove godine uzalud obraćao menadžmentu kompanije da objavi oglas za raspodjelu oko 160-170.000 eura, izdvojenih za stambeno zbrinjavanje zaposlenih.

„Nikad nam nije odgovoreno na dopis. Radnici su sad zabrinuti zbog predložene izmjene pravilnika i svim zakonskim sredstvima ćemo se boriti da se to ne desi“, istakao je Adžić.

Predloženu izmjenu trebalo bi da odobri odbor direktora kojim predsjedava Slavenko Jovanović.

Plan sindikata bio je da nakon sprovedenog oglasa podijeli 10-ak kredita u iznosima od po oko 15-16.000 eura, za rješavanje stambenih pitanja, ali sad strahuju da bi kroz predložene izmjene taj novac mogao biti raspodijeljen predstavnicima organa društva, kao što su Odbor direktora, Skupština društva, izvršni direktor i sekretar društva.

Montekargo je prošle godine bio profitabilna firma, ali ove godine nakon devet mjeseci bilježi milionski gubitak, sa slabim izgledom da će se taj rezultat popraviti do kraja ove godine.

„Prevoz je, prema dostupnim podacima, pao oko 50 odsto. Ima i dosta nepravilnosti na koje sad nećemo ukazivati, već naknadno ukoliko bude potrebe za tim“, zaključio je predsjednik Sindikata Milo Adžić. M. M.

Bonus video: