Superkompjuter Votson naučio psovke i postao nepristojan

Votson nije mogao da savlada finese pristojnog razgovora pa je počeo da koristi psovke, a na pitanja je odgovarao sa “sra*e”
2 komentar(a)
superkompjuter Votson, Foto: Cbsnews.com
superkompjuter Votson, Foto: Cbsnews.com
Ažurirano: 14.01.2013. 12:00h

Tehičari IBM-a morali su nedavno da obrišu dio memorije superkompjutera Votson jer nisu znali kako da zaustave njegovo psovanje.

Zanimljivo je da je moćnog superkompjutera svojevremeno zbunilo i pitanje o raspadu Jugoslavije

Iako je pobjeđivao ljude u kvizovima, pristojnost mu nije jača vrlina. Inženjeri su Votona učili brojnim informacijama, koristeći za to Vikipediju, ali i druge enciklopedije. Uz to, zapamtio je i cio rječnik sa Urban Dictionary stranice, koja predstavlja veliku bazu modernog žargona engleskog jezika, sa brojnim psovkama i uvredama.

Votson nije mogao da savlada finese pristojnog razgovora pa je počeo da koristi psovke, a na pitanja je odgovarao sa “sra*e”. Na kraju su tehničari odlučili da obrišu dio podataka u vezi sa pogrdnim rečima.

Zanimljivo je da je moćnog superkompjutera svojevremeno zbunilo i pitanje o raspadu Jugoslavije. Kada se nadmetao sa takmičarima u jednom kvizu znanja, na pitanje koja je jedina država nastala raspadom Jugoslavije već članica EU, Votson je odgovorio – Srbija.

Bonus video: