Nikon: Novi aparati sa Wi-fi konekcijom

Tu su još i dva nova modela - Nikon 1 J3 sa najmanjim tijelom na svijetu i moderan Nikon 1 S1 - prvi model iz nove S-serije
0 komentar(a)
Nikon, Foto: Nikonrumors.com
Nikon, Foto: Nikonrumors.com
Ažurirano: 10.01.2013. 12:51h

Kompanija Nikon predstavila je novu paletu proizvoda koji uskoro stižu na domaće tržište, saopšteno je 9. januara iz kompanije.

Nikon je proširio paletu COOLPIX kompaktnih fotoaparata sa dva nova modela S6500 i S2700. Model S6500 poseduje ugrađeni Wi-Fi,16-megapikselski CMOS senzor i širokougaoni NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 12x. Wi-Fi konekcija omogućava brz prenos slika preko interneta.

Fotoaparat S2700 posjeduje NIKKOR širokougaoni objektiv sa 6x zumom, rezoluciju od 16 megapiksela, 6,7 cm (2,7 inčni) LCD ekran sa antirefleksnim slojem i HD (720p) snimanje filmova, navodi se u saopštenju.

Kompaktno Nikon 1 kućište za ronjenje je nova dodatna oprema japanske kompanije, koja će omogućiti korisnicima podvodno slikanje.

Tu su još i dva nova modela - Nikon 1 J3 sa najmanjim tijelom na svijetu i moderan Nikon 1 S1 - prvi model iz nove S-serije. Oba modela koriste istu Nikon 1 tehnologiju druge generacije, namijenjenu naprednim korisnicima.

Kompanija je predstavila i pametne funkcije sljedeće generacije, kao što je kontrola živog prikaza slike, snimanje najboljeg trenutka, i bežični prenos slike sa opcionim WiFi donglom.

Dva nova objektiva proširuju 1 NIKKOR paletu na različitim krajevima spektra. Tip 1 NIKKOR VR 6.7-13mm je ultra-širokougaoni objektiv, a 1 NIKKOR VR 10-100mm je moćni zum objektiv sa 10x zumom.

Oba objektiva posjeduju Nikonov sistem za smanjenje vibracije koji ispravlja zamućenost slike kako bi statične slike bile jasnije, a filmovi ujednačeniji.

Bonus video: