Policija u pet gradova zaplijenila hašiš, kokain, oružje, cigarete...

U aktivnostima usmjerenim na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, podgorička policija je uhapsila tri osobe koje su se već izvjesni period potraživala
84 pregleda 1 komentar(a)
droga, Foto: Uprava policije
droga, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 07.11.2018. 13:47h

Crnogorska policija juče je u akcijama u pet gradova oduzela oko 3,5 kilograma marihuane i oko sedam kilograma hašiša. Podgoričanin M.B. (33) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz policije navode da je droga otkrivena pretresom stana osumnjičenog.

"Sumnja se da se ovo lice duži period bavilo proizvodnjom i stavljanjem u promet hašiša. Lice je privedeno tužiocu. Droga je upućena u Forenzički centar", navode iz policije.

Nikšićki policajci su tokom oktobra i novembra drogu pronašli u šest pojedinačnih slučajeva.

"Ukupno je zaplijenjeno oko 40 grama kokaina i marihuane. U pet slučajeva droga je otkrivena prilikom kontrole vozila i lica koja su se u njima nalazila, dok je u jednom slučaju droga otkrivena prilikom primopredaje. Od šest lica koja su procesuirana prijavama (M.B, U.Đ, Đ.P, M.P, I.D. i J.Š.) dva su bezbjednosno interesantna. Sva ova lica su muškog pola, punoljetna, starosti od 21 do 25 godina. Pet lica je iz Nikšića a jedno iz Podgorice", navodi se u saopštenju

Osim droge policija je juče zaplijenila i cigarete koje su, kako se sumnja, bile namijenjene nedozvoljenoj prodaji.

"Cigarete su otkrili policijski službenici Centra bezbjednosti Bar, kontrolom vozila kojim je upravljao A.M. (23) iz Bara. U prtljažniku vozila bilo je sakriveno 1.180 paklica cigareta bez akciznih markica koje je ovo lice, sumnja se, imalo namjeru da stavi u promet na tzv. sivom tržištu. A.M. i cigarete predati su policijskim službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta radi daljeg postupanja. Obaviješten je tužilac koji se izjasnio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina", dodaje se,

Službenici CB Berane su juče i danas izvršili pretrese na više lokacija koje koriste J.D. i J.N. iz Berana. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela pušku sa optičkim nišanom marke „Nrconija“ kalibra 4,5 mm, registarske oznake, masku M59 i gasni pištolj. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

"Službenici podgoričke, danilovgradske i nikšićke policije su danas izvršili pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na četiri lokacije, koje koriste A.D. (25), B.L. (35), oba iz Podgorice, i D.M. (37) iz Nikšića. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela: pušku marke M48 cal. 7,9mm, lovačku pušku, 84 metaka različitog kalibra, 26 komada lovačke municije, četiri komada registarskih oznaka kao i notes sa ispisanim novčanim transakcijama. O događaju je obavješten državni tužilac. Navedeni predmeti i stvari će biti predmet vještačenja."

U aktivnostima usmjerenim na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, podgorička policija je uhapsila tri osobe koje su se već izvjesni period potraživala.

"Dva su se lica potraživala zbog izbjegavanja izdržavanja kazni zatvora na koje su osuđena pravosnažnim presudama, dok se jedno lice potraživalo radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku. Slobode su lišeni Z.R. (38) iz Podgorice, koji je osuđen na tri godine i šest mjeseci zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga; S.D. (19) iz Podgorice, osuđena na sedam mjeseci zbog KD teška krađa; i B.J. (22) iz Podgorice, protiv kojeg se vodi krivični postupak zbog KD ugrožavanje javnog saobraćaja. Prva dva lica sprovedena su u ZIKS", zaključuje se.

Bonus video: