Sinu poklonila iPhone i ugovor: Nikad ne ignoriši pozive roditelja

"Nemoj da praviš zilion fotografija i videozapisa. Nema potrebe da dokumentuješ se. Ostvari svoje doživljaje. Oni će biti zauvijek u tvojim sjećanjima"
72 pregleda 1 komentar(a)
iPhone 5, Foto: Angadgets.net
iPhone 5, Foto: Angadgets.net
Ažurirano: 02.01.2013. 08:31h

Standardna dilema digitalnog doba: Želite da svom djetetu poklonite novi pametni telefon, ali ne želite da brinete o tome kako će vaše dijete koristiti poklon.

Blogerka i majka petoro djece Džanel Barli Hofman je našla rješenje. Ona je svom sinu tinejdžeru za Božić poklonila iPhone. Uz poklon, mladić je dobio i ugovor sa 18 pravila u korišćenju uređaja uz klauzulu da će kršenjem pravila ostati bez telefona, piše Mashable.

"Gregori, srećan ti Božić. Sada su odgovoran vlasnik iPhonea i zaslužuješ ovaj poklon. Ali, njegovim prihvatanjem, obavezuješ se da prihvatiš i ova pravila. Molim te da pročitaš ugovor u prilogu... Nepoštovanje ugovora rezultovaće oduzimanjem iPhonea", navodi se u ugovoru koji je brižna majka sastavila uz poklon svom sinu.

Treba li djeci zabraniti upotrebu mobilnih, Twittera...? >>>

Među nekim od pravila navodi se da telefon zapravo tehnički posjeduje majka, a ne Gregori, i u skladu sa tim, majka će uvijek znati lozinku telefona.

Trinaestogodišnji Gregori se obavezuje da nikad, ali NIKAD ne ignoriše pozive roditelja.

Osim toga, majka je od njega tražila da telefon nikad ne koristi u školi, te da umjesto toga radije razgovara sa ljudima uživo.

"Nemoj da praviš zilion fotografija i videozapisa. Nema potrebe da dokumentuješ se. Ostvari svoje doživljaje. Oni će biti zauvijek u tvojim sjećanjima", navodi se u ugovoru. U dijelu koji se odnosi na fotografije, majka od Gregorija traži i da ne smije slikati niti slati drugima svoje golišave fotografije.

Prihvatanjem telefona Gregori se obavezuje i da će svoj iPhone ponekad ostaviti kod kuće.

"Nauči da živiš bez njega...", navodi Džanel Barli Hofman, u želji da njen sin ne dođe u situaciju da mu jednom njegov telefon nedostaje.

Bonus video: