Mijatović: Budvanski taksisti ne govore istinu

Načelnik navodi da su iznenađeni kritikama taksista, jer su do sada "upravo od istih tih udruženbja dobijali samo pohvale na svoj rad"
339 pregleda 1 komentar(a)
taksi Budva, Foto: Vuk Lajović
taksi Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.11.2018. 13:50h

Budvanski taksisti okupljeni oko deset taksi udruženja - Sany Taxi, Hello Taxi, Terra Taxi, Vip Taxi , Happy Taxi, Ok Taxi, Palma Taxi, Eco Taxi, Extra Taxi, Joker Taxi organizovaće sjutra, tačno u podne veliku protestnu vožnju gradskim ulicama, nezadovoljni na koji je način na teritoriji opštine Budva regulisana auto taksi djelatnost.

Oni će voziti od kružnog toka na ulazu u Budvu do parkinga kod hotela „Avala“ i nazad, a kako su najavili „Vijestima“, prilikom prolaska pored zgrade Opštine će se oglasiti sirenama. Oni su još prije dva dana upozorili nadležne u Opštini da su nezadoviljni time što nijesu sprovedene zakonom predviđene obaveze i iznijeli niz kritika na rad Komunalna policije i inspekcije.

Načelnik Komunalne policije i inspekcije Aleksandar Mijatović u reagovanju dostavljenom „ Vijestima“ naveo je da je iznenađen kritikama taksista, jer su do sada upravo od istih tih udruženbja dobijali samo pohvale na svoj rad.

„Iznenađeni smo, jer smo od njih u ličnom i poslvnim kontaktima do sada dobijali samo pohvale na naš rad, kako na suzbijanju nelegalnih taksi prevoznika, tako i na nepropisno parkirana vozila građana, koji su zauzimali mjesta koja su namijenjena za taksi stajališta“, naglasio je Mijatović.

On je dodao da za to postoje i pisani dokazi o kojima je upravo Portal Vijesti izvještavao, kada su kažnjavali brojne nelegalne taksi prevoznike.

„Očigledno da se ovdje radi o nezadovoljstvu povodom donošenja Odluke o taxi prevozu pa stoga kotiste netačne informacije. Kako bi javnost bila tačno informisana Komunalna policija i inspkcija je tokom 2017. donijela 147 naloga, što je 9.500 eura novčanih kazni za nelegalne taksi prevopznike, dok je ove godine donijeto 250 naloga ili 18 500 eura, što je u suprotnosti s aonim što su naveli taksi prevoznici“, kazao je Mijatović.

Bonus video: