Demos: Đukanović i Marković bili jako raštimovani

"Među učesnicima raznih profila, uz nekog visokog međunarodnog gosta, ima obično i ratnika, direktnih ili huščačkih, iz različitih faza krvavog raspada jugoslovenske države, koji su dinamikom vremena preobučeni u državnike"
83 pregleda 4 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 26.10.2018. 10:52h

Predsjednik i premijer crnogorske države (Milo Đukanović i Duško Marković - prim. Vijesti online) bili su jako raštimovani, oslikavajući trenutak crnogorske džavne politike, saopšteno je danas iz Demosa povodom juče održane konferencie o ekonomiji u Bečićima.

"Naime, dok je predsjednik države u svom čestom maniru kritike EU na konferenciji "Balkan i Evropska unija – petogodišnji ciklus Berlinskog procesa" u Budvi govorio o "zamagljenoj evropskoj perspektivi balkanskih država", premijer je upravo nezamagljivo vidio da Crna Gora ulazi u EU prije 2025. ili baš te godine. Tako je učešće crnogorskih predsjednika (države i vlade) sa dvije totalno različite vizije zemlje doprinijelo slici ozbiljnosti samita čije troškove građani, iako faktički finasijeri ovih propagandnih priredbi, neće nikada saznati", navodi se u saopštenju Demosa.

Iz te partije su dodali da iako su nedavno saopšteni visoki troškovi konferencija na crnogorskom primorju nastavlja se intenzivnost njihovih beskorisnih održavanja, koji su već odavno javno ofirani kao teatri simulacija i ispraznih formulacija,

"Među učesnicima raznih profila, uz nekog visokog međunarodnog gosta, ima obično i ratnika, direktnih ili huščačkih, iz različitih faza krvavog raspada jugoslovenske države, koji su dinamikom vremena preobučeni u državnike. U ovim ambijentu bildovanja stila demokratije i osjećanja vizionarstva primjetna su dva momenta: Slični skupovi se nikada nikada ne održavaju na sjeveru zemlje, recimo u Beranama ili Bijelom Polju, već gotovo uvijek u gradu koji tajkunski diše u dugom periodu upravljanja kriminalnih grupa iz vladajuće stranke. Na ovim skupovima se nikada ne govori o platama, penzijama, nezaposlenosti, dugu zemlje, narkomaniji, zdravstvu, sudstvu, obrazovanju, kriminalu i konkretnim problemima u gotovo u svim sferama društva", navodi se u saopštenju Demosa.

Iz te partije su dodali da je bitna upotreba rječnika vizija, makro strateških ocjena i globalno tranzicionih procesa.

"Uz propagandno šminkanje stvarnosti predstavnici zemalja u kojima demokratija nikako da uhvati korijene, obično zatim kreću sa prognozama budućnosti svojih država i regiona, dok se tema ulazaka zapadno-balkanskih zemalja u Evropsku uniju ostavlja za finale odvijajući se pretežno u atmosferi domaćih kladionica", rekli su iz Demosa.

Bonus video: