Sto dana vlasti, Bulatović: Razvoj Kolašina i briga o građanima bili su naši prioriteti

Dvije najveće investicije koje će doprinjieti uređenijem životu u samom gradu, objašnjava Bulatović, su – gradski kolektor i gradska toplana
229 pregleda 4 komentar(a)
Milosav Bato Bulatović, Foto: Opština Kolašin
Milosav Bato Bulatović, Foto: Opština Kolašin
Ažurirano: 14.11.2018. 11:10h

Razvoj Kolašina i briga o svakom njegovom građaninu, bili su prioriteti u prvih 100 dana nove vlasti koju čini koalicija Demokratska aprtija socijlista (DPS) , Grupa građana (GG) i Socijaldemokrate (SD), navodi u saopštenju predsjednik Opštine Milosav – Bato Bulatović.

Prema njegovim riječima, formiran je tim lokalne uprave "koji će u naredne četiri godine vratiti Kolašin na staze razvoja i omogućiti građanima da u svom gradu ostvaruju svoje radne, profesionalne i životne uspjehe“.

„Ponosni smo što je u timu dosta mladih ljudi koji su spremni da uče, da se usavršavaju i tako odgovore velikim očekivanjima koje građani imaju od nas. Počeli smo od rješavanja osnovnih problema građana. Rekonstruisan je magistralni put Drijenak – Blatina i put u Gornjem Lipovu, od škole do Klisure, kao i dio gradskih i prigradskih ulica. Najveći posao je bio temeljna rekonstrukcija Mojkovačke ulice", piše u Bulatovićevom saopštenju.

On je navio da će u narednom periodu, u saradnji sa Direkcijom javnih radova, uložiti 150.000 eura u putnu infratstrukturu. Počeli su, objašnjava, i radovi na obaloutvrdama pored Tare.

"Imali smo razgovore sa ozbiljnim investitorima tako da već možemo najaviti da će preduzeće "Kovači“ graditi hotel u centru grada. Preduzeće "Hausmajstor“ počelo je gradnju smještajnih kapaciteta na Gornjem Pažanju. Biće nastavljeni radovi na turističkom kompleksu u Rijeci Mušovića a najavljeno je interesovanje za izgradnju turističko-smještajnog objekta u ulici Milutina Lakićevića. Razgovarali smo sa investitorima iz Turske koji su zainteresovani za aktiviranje fabrika za flaširanje vode", tvrdi predsjednik Opštine.

Prema njegovim riječima "učinjeni su i konkretni pomaci u oblasti hidro-energije, gdje investitori privode kraju mini hidroelektranu u Trebaljevu na Bukovici, a drugi investitori su počeli radove na izgradnji mini hidroelektrane „Lipovska Bistrica“ u istoimenom selu.“

Dvije najveće investicije koje će doprinjieti uređenijem životu u samom gradu, objašnjava Bulatović, su – gradski kolektor i gradska toplana.

"Formiraćemo stručne timove koji će sa nivoa lokalne uprave koordinirati te kapitalne investicije sa državnim organima i međunarodnim finansijskim institucijama. U toku je pripremanje tima koji će raditi na aplikacijama za IPA projekte a i poljoprivreda će dobiti svoju kancelariju gdje će se poljoprivrednicima pomagati u projektnom kandidovanju za kreditne podrške koje nude MIDAS i IPARD.Urađen je i plan rekonstrukcije seoskih i katunskih puteva koji će se realizovati na proljeće u partnerstvu sa Vojskom Crne Gore.“

U završnoj fazi je, tvrdi predsjednik Bulatović, i proces brendiranja lisnatog sira "što će biti svojevrsni podsticaj proizvodnji zdrave i organske hrane“. Obećava i da će lokalna Turistička organizacija (TO)“sa novim rukovodstvom ambiciozno dočekati sve nove kvalitete turističke ponude koju donosi Ski centar Kolašin 1600, gdje se privode kraju radovi da skijaški kapaciteti budu što prije u funkciji“.

Narednih dana, najavljuje predsjednik Opštine, biće određena i lokacija na kojoj će se graditi Dnevni boravak za stare.

Bonus video: