Twitter nenamjerno resetovao lozinke velikog broja korisnika

Poruka je zapravo dobro došla kao podsjetnik korisnicima da bi češće trebalo da provjere svoje naloge na toj mreži
0 komentar(a)
Twitter, Foto: Shuterstock
Twitter, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 08.11.2012. 19:54h

"Twitter vjeruje da je vaš nalog ugrožen i da bi trebalo da promijenite lozinku", poruka je koju je velik broj korisnika tog mikroblog servisa dobio u četvrtak ujutro. U pitanju je rutinska procedura Twittera u cilju zaštite korisnika, odnosno poruka koju Twitter inače povremeno šalje svojim korisnicima, ali se to ovog puta desilo - slučajno.

Twitter je u četvrtak ujutro nenamjerno resetovao lozinke većeg broja naloga, a ne samo onih za koje u kompaniji smatraju da su ugroženi.

Twitter s izvinio korisnicima zbog neprijatnosti, ali je poruka zapravo dobro došla kao podsjetnik korisnicima da bi češće trebalo da provjere svoje naloge na toj mreži. Da promijene lozinku, te provjere aplikacije koje su povezane sa nalogom.

Da biste promijenili Twitter lozinku posjetite Twitter stranicu i izaberite opciju Settings iz gornjeg desnog ugla. Otvorite karticu "password". Ostatak je očigledan.

Nakon što ste se pobrinuli za lozinku, pregledajte aplikacije kojima ste odobrili pristup vašem Twitter nalogu. Da biste to učinili, ponovo otvorite Twitter stranicu, pa u gornjem desnom uglu, u dijelu Settings, izaberite Apps karticu. Tu bi trebalo da vidite sve aplikacije koje ste ovlastili da mogu da pristupe vašem Twitter nalogu. Ako među njima vidite one koje više ne koristite, ukinite im pristup Twitteru.

Promjena lozinke i provjera spiska aplikacija koje su povezane sa twitterom bi trebalo da budu stvari koje radite redovno, na svakih nekoliko mjeseci, kako bi vaš nalog bio siguan koliko je to moguće. Osim toga, imajte na umu da nikad ne treba da klikatena sumnjive linkove.

Bonus video: