Reli električnih auta "Nikola Tesla" stiže u Crnu Goru

Reli koji će 2019. u maju startovati u Novom Vinodolskom, a učesnici će se uputiti prema Crnoj Gori, odakle će se kasnije vratiti do cilja u Zagrebu
274 pregleda 2 komentar(a)
električna vozila, Foto: Nikolateslaevrally.com.hr
električna vozila, Foto: Nikolateslaevrally.com.hr
Ažurirano: 14.06.2018. 06:04h

Organizatori relija za električna vozila "Nikola Tesla" koji se pet godina održava u Hrvatskoj, odlučili su da dogodine uključe i Crnu Goru.

Reli koji će 2019. u maju startovati u Novom Vinodolskom, a učesnici će se uputiti prema Crnoj Gori, odakle će se kasnije vratiti do cilja u Zagrebu.

Manifestaciju su 2014. pokrenuli Igor i Tina Kolovrat kako bi promovisali električna vozila i izgradnju infrastrukture za punjenje u Hrvatskoj.

Ove godine, kako prenosi “Total Montenegro News“ imao je 44 automobila učesnika, a većina su bili automobili najpoznatijeg proizvođača električnih vozila – američke kompanije „Tesla“.

Među učesnicima, pored ostalih, bili su Mate Rimac, osnivač i vlasnik najpoznatijeg proizvođača hipersportskih i ultraluksuznih električnih automobila "Rimac Automobili" koji koštaju najmanje milion eura.

Električne automobile mnogi stručnjaci označavaju kao najizgledniju budućnost drumskog prevoza, a Hrvatska je za manje od pet godina razvila infrastrukturu za ovu vrstu vozila koja je narasla sa četiri stanice za punjenje iz 2014. do preko 300 danas.

U Crnoj Gori infrastruktura je tek u povojima, a kompanija Jugopetrol je najavila da će ove godine otvoriti prvi brzi punjač za električna vozila na jednoj od svojih benzinskih stanica.

Bonus video: