Bečić građanima Bara čestitao Dan opštine

104 pregleda 4 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.11.2018. 13:33h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je građanima Bara 24. novembar, Dan opštine Bar.

"Možda je samo trajanje stare masline u Baru, simbola mira, dugo koliko tradicija međunacionalnog i međuvjerskog sklada i suživota u Baru. Kao opština sa takvom osobenošću, Bar predstavlja putokaz svim našim pregnućima za 21. vijek. Opština na čijoj su se teritoriji smjenjivale različite kulture i to na način da one koje su dolazile nisu potirale ostavštinu onih prethodnih, svakako nam daje dragocjen civilizacijski nauk koji smo mi, ovovremenici, dužni da upotrijebimo, kako u ovom, tako i u svakom budućem vremenu jer su vrijednosti razumijevanja i tolerancije univerzalne i vječne. Siguran sam da su to vrijednosti na koje se stanovništvo Bara uvijek oslanja i iz kojeg crpi snagu za sva svoja postignuća", navodi se u čestitki Bečića.

Dodaje da bez sloge među Baranima različitih nacija i vjera, ne bi bilo ni uslova da se u ovom dijelu Mediterana razvije ni snažan antifašistički duh koji predstavlja još jednu neporecivu barsku vertikalu.

"Taj duh je nešto, što skupa sa istorijskim, geografskim, turističkim i drugim potencijalima Bar mora naći način da valorizuje u opštem interesu Bara i njegovih građana. Sa željom da Baranke i Barani što skorije počnu da osjećaju kolika, zapravo, privilegija može da bude živjeti u ovoj opštini, čestitam im 24. novembar, Dan opštine Bar", naveo je Bečić.

Bonus video: