U promociju Windows 8 OS Microsoft uložio više od 1,5 milijardi dolara

Sa Windowsom 8 Microsoft veliki naglasak stavlja na tablet računare i računarstvo u oblaku, što su dvije najveće promjene koje novi operativni sistem donosi
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2012. 08:41h

Kampanja lansiranja operativnog sistema Windows 8 kompaniju Microsoft će koštati između 1,5 i 1,8 milijardi dolara, procjenjuje Forbes.

Taj iznos kampanju čini najskupljom do sada - u pitanju je iznos triput veći od onog koji je uložen u kampanju lansiranja Windows Phone 7 OS.

Kada je Microsoft objavio Windows 95 Microsoft je za kampanju potrošio tek 200 miliona dolara. WIndows 8 se, pored klasičnih oglasa na televiziji, reklamira i na jumbo plakatima, te grafitima na zidovima u većim gradovima.

Sa Windowsom 8 Microsoft veliki naglasak stavlja na tablet računare i računarstvo u oblaku, što su dvije najveće promjene koje novi operativni sistem donosi.

Korisnici tog univerzalnog OS za tablet i dekstop računare tek će vidjeti sve prednosti koje taj sistem donosi u odnosu na Windows 7, odnosno na konkurenciju u svije tuablet računara - iOS i Android.

Galerija

Bonus video: