Samsung predstavio Galaxy S3 mini

Samsung Galaxy S3 mini na tržištu bi trebao da se pojavi početkom novembra
72 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2012. 11:30h

Kompanija Samsung predstavila je Galaxy S3 mini manju i jeftiniju verzija jednog od najpopularnijih telefona na tržištu.

Za mnoge Samsung Galaxy S3 je jedan od najpopularnijih telefona na tržištu, a najveća mana mu je previsoka cijena zbog koje je nedostupan velikom broju korisnika.

U Samsungu su, kako prenosi "Inquire" odlučili da naprave manji model telefona koji će cijenom biti dostupan većem broju ljudi, čime bi mogao da postane jedan od popularnijih pametnih telefona na tržištu.

S obzirom da je riječ o manjem i jeftinijem modelu, jasno je da dolazi sa slabijim opcijama u odnosu na S3, ali bi one trebale da budu sasvim dovoljne za svakodnevno korišćenje.

Galaxy S3 mini dizajnom je sličan originalnom modelu S3, dolazi sa Super AMOLED ekranom dijagonale 4 inča i rezolucije 480x800 piksela i posljednjom verzijom Androida (4.1 Jelly Bean), uz Samsungov TouchWiz sistem sa podrškom za neke Samsungove tehnologije poput S Voicea.

Iako je ekran telefona manji u odnosu na Galaxy S3 i njegovih 4,8 inča, 4-inčni ekran modela S3 mini trebao bi da bude dovoljan većini korisnika.

Manji Galaxy S3, ima kameru rezolucije 5 megapiksela i prednju VGA kameru za video pozive i 8, odnosno 16 GB memorije koja se dodatno može proširiti sa microSD memorijskim karticama kapaciteta 32GB.

Ostale opcije telefona, između ostalog, uključuju podršku za Bluetooth 4.0 i NFC i mobilni surf sa brzinama do 14,4Mbps.

Samsung Galaxy S3 mini, kako navodi "Inquire" na tržištu bi trebao da se pojavi početkom novembra.

jedan od najpopularnijih telefona na tržištu

Galerija

Bonus video: