Nikšić: Vidrovan dobio vozilo namijenjeno patronaži

"Osjetili smo obavezu da i mi budemo dio te lijepe priče. Vrlo brzo i kratko smo to završili Ovo je posebno značajno za stariju populaciju Vidrovana, a mi smo, nadam se, na ovaj način poslali poruku sugrađanima da se ne možemo samo osloniti da nam neko drugi nešto rešava, nego da i mi građani treba da se angažujemo“
483 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Vidrovan, patronažno auto, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić, Vidrovan, patronažno auto, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.11.2018. 13:06h

Zahvaljujući Zoranu Vukićeviću i mještanima iz Mjesne zajednice Vidrovan ambulanta u tom mjestu je dobila vozilo za potrebe patronaže, a otvaranjem patronažne službe posao je dobio i tehničar iz toga kraja.

“Na ovaj način ćemo podići kvalitet i dostupnost primarne zdravstvene zaštite. Do kraja godine bi trebalo da nabavimo još jedno vozilo za potrebe ambulante u Dragovoj Luci. To je za nas veoma značajno jer smo obezbijedili patronažnu službu u svim prigradskim ambulantama“, kazao je direktor Doma zdravlja, dr Veselin Bulatović.

Podsjetio je da su prethodno ambulante u Župi i Straševini i Kličevu, takođe zahvaljujući donacijama, dobili patronažno vozilo.

Vukićević je kazao da se sa prijateljima i predstavnicima Mjesne zajednice dogovorio maltene za pola sata da kupe automobil.

"Osjetili smo obavezu da i mi budemo dio te lijepe priče. Vrlo brzo i kratko smo to završili Ovo je posebno značajno za stariju populaciju Vidrovana, a mi smo, nadam se, na ovaj način poslali poruku sugrađanima da se ne možemo samo osloniti da nam neko drugi nešto rešava, nego da i mi građani treba da se angažujemo“, poručio je Vukićević.

Ambulanta na Vidrovanu je sa radom počela prije dvije godine i prema riječima dr Marijane Šturanović dnevno imaju od 70 do 80 posjeta pacijenata.

„Imamo registrovano oko 1.700 pacijenta. Obavljamo i kućne posjete, a u amblanti imamo kompletnu opremu. Patronažnim autom omogućili smo bržu i efikasniji način posjete pacijentima“, kazala je Šturanović.

Boro Janjušević, v.d. predsjednika MZ Vidrovan koja ima oko 5,5 hiljada stanovnika, kazao je da su ambulanta i apoteka najbolji projekat koji je realizovan u zadnjih 20 godina.

Bonus video: