Pravi razlog zašto Apple više ne koristi Google mape

TechCrunch je nedavno objavio da Apple svim silama sada juri za ljudima sa iskustvom rada na Google Mapama, kako bi razvili svoj nesavršen proizvod
2 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 12:17h

Apple je odbio da koristi Google mape jer Google nije želio da u mape uključi glasovnu navigaciju, navodno je pravi razlog zbog kojeg korisnici najnovijih proizvoda iz "Jabuke", više ne mogu da koriste Google Maps, već su "osuđeni" na Apple aplikaciju, tvrdi Džon Pačkovski iz All Things D-a, prenosi Bussines Insider.

Iako su se Apple i Google natezali oko niza stavki, glasovna navigacija bila je kap koja je prelila čašu, tvrde insajderi.

Apple je tokom pregovora insistirao na glasovnoj navigaciji, ali je Google zauzvrat tražio, pored ostalog, da aplikacija koju je razvijao Apple više naglasi njihov brend, uključi opciju Latitude i Googleovu društvenu mrežu koja je poput Foursquarea.

Apple se bruka sa mapama, Ubuntu više nije kao prije, Iran hoće svoj net >>>

Kako nijedna strana nije željela da popusti, Apple se na kraju odlučio za svoje mape, koje zasad nailaze na negodovanje korisnika.

TechCrunch je nedavno objavio da Apple svim silama sada juri za ljudima sa iskustvom rada na Google Mapama, kako bi razvili svoj nesavršen proizvod.

Apple angažuje ljude iz Googlea da "popravi" svoje mape >>>

Bonus video: