Stotine ljudi noć provelo ispred radnji kako bi kupili iPhone 5

U Australiji i Japanu su ispred Appleovih radnji bili dugi redovi, dok su u Hong Kongu i Singapuru mnogi jutro dočekali budni
13 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2012. 09:38h

Appleov iPhone 5 je od danas u prodaji, a do novog pametnog telefona prvi su došli kupci u Aziji i u Australiji.

Brojni zaljubljenici u tehnologiju u Sidneju, Hong Kongu, Tokiju i Singapuru nestrpljivo su čekali da postanu vlasnici novog pametnog telefona. Ushićeno su uzvikivali "iPhone 5", a prvi kupci su pozdravljani uz burne aplauze.

U Australiji i Japanu su ispred Appleovih radnji bili dugi redovi, dok su u Hong Kongu i Singapuru mnogi jutro dočekali budni kako bi što prije putem interneta došli do svog novog pametnog telefona

Appleov iPhone 5 je od danas u prodaji i u Americi, Velikoj Britaniji, Kanadi, Francuskoj i Njemačkoj. I tamo vlada iPhonemanija, kupci sate provode drijemajući ispred radnji i čekajući da dođu do svog primjerka telefona.

iPhone 5 će uskoro će biti u prodaji u još 22 zemlje svijeta, a do kraja godine u 100 zemalja svijeta.

Podsjetimo, iPhone 5 se ne razlikuje mnogo od svog prethodnika iPhonea 4. Šesta generacija iPhonea je tanja, lakša, ima veći ekran i brži procesor.

Ipak, mnogi žele upravo ovaj novi telefon. Apple je primio dva miliona narudžbi u prva 24 sata nakon objave datuma prodaje.

Galerija

Bonus video: