Super zabavan semafor: Zabavite se uz igricu dok čekate na zeleno

Autori projekta su dva mlada Njemca iz Hildesheima, Sandro Engel i Michel Holger, koji ističu da uopšte nije teško napraviti jedan takav aparat
3 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2012. 13:19h

Zvuči dobro - umjesto da se dosađujete dok čekate promjenu svjetla na semaforu, za to vrijeme na raskrsnici možete igrati igru, u kojoj vam je rival osoba sa druge strane ulice, koja takođe čeka zeleno za prelazak.

Kada se uključi crveno svjetlo na semaforu, korisnik može da počne sa igrom koju su autori semafora nazvali Streetpong - na ekranu osjetljivom na dodir, korisnik udara lopticu i pokušava da postigne bod dajući go svom rivalu. Za to vrijeme, u pozadini svijetli crvena boja, koja nestaje, kako se vrijeme za paljenje zelenog svjetla približava.

Nažalost, takav semafor još ne postoji, u pitanju je samo prezentacija, ali je projekat oduševio ljude, pa se može očekivati i njegova realizacija.

Autori projekta su dva mlada Njemca iz Hildesheima, Sandro Engel i Michel Holger, koji ističu da uopšte nije teško napraviti jedan takav aparat.

Za realizaciju projekta potrebna je samo dobra volja gradskih vlasti. Njihova prezentacija je na internetu za samo nekoliko sati podijeljena oko 150.000 puta.

Pogledajte kako funkcionišu njihovi semafori.

Galerija

Bonus video: