Preko 95 odsto osnovaca u CG koristi internet, neki imaju i po dva profila na Facebooku

Projekat "Surfuj bezbjedno" će biti nastavljen sredinom mjeseca i realizovan u 20 crnogorskih osnovnih škola
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 10:55h

Crnogorski osnovi u velikoj mjeri koriste informaciono-komunikacione tehnologije, pokazalo je istraživanje čije rezultate je na forumu o bezbjednom internetu prezentovao pomoćnik ministra za inormaciono društvo Radule Novović.

Čak 95,6 osnovaca koristi računar, od čega je 95,7 odsto onih koji koriste internet. Među osnovcima koji koriste računare i internet, 79 odsto ima otvoren Facebook profil.

"Zanimljivo je da od ukupnog broja osnovaca koji imaju svoj Facebook profil, čak 22,6 odsto njih ima više od jednog profila", kazao je Novović.

Kako mladi jako puno vremena provode na Facebooku, planirano je kreiranje specijalizovane stranice na toj društvenoj mreži. Više informacija moći će da saznaju putem bloga

Planirano je da projekat bude proširen na 10 gradova, da se umjesto rada u pet škola, što je slučaj bio u pilot fazi projekta, sa vršnjačkom edukacijom nastavi u 20 osnovnih škola.

Zabrana je najgora zaštita djece od opasnosti na internetu >>>

Nama je internet važan u životu >>>

Kako mladi jako puno vremena provode na Facebooku, planirano je kreiranje specijalizovane stranice na toj društvenoj mreži. Više informacija moći će da saznaju putem bloga. Novo će biti i to što će u narednoj fazi projekta biti organizovane radionice na kojima će biti i roditelji.

Telenor je projekat započeo u februaru sa ciljem da Internet učini sigurnijim mjestom za djecu. Projekat je kreiran tako da pruži edukaciju i vještine crnogorskoj djeci, njihovim roditeljima i nastavnicima kako bi internet za njih bio pozitivno iskustvo, istovremeno jačajući osjećaj sigurnosti u digitalnom okruženju.

U sklopu projekta su organizovana dva trening seminara za 20 ambasadora sigurnog Interneta, kao i 40 radionica vršnjačke edukacije za preko 1.000 učenika šestog i sedmog razreda 5 osnovnih škola.

Bonus video: