Vuksanović Stanković: U SO Bar ostao samo goli partijski interes

"Većina odbornika u Skupštini je pokazala da im interesi njihovih sugrađana, hiljada njih i interes Bara nijesu ni na prvom mjestu"
307 pregleda 1 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.11.2018. 11:00h

U barskom lokalnom parlamentu ostao je samo goli partijski interes kod onih kojima od toga da li su na vlasti zavisi očigledno sve u životu, ocijenila je poslanica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je reagovala povodom odbijanja inicijative građana Bara da se izmijeni lokacija vrtića koji treba da se gradi između Gimnazije Niko Rolović i OŠ"Blažo Jokov Orlandić".

"Građanima Bara želim da poručim da borba za naše borove i za naše dvorište tek predstoji i da će je dobiti ujedinjeni i zajedno, ma što željela otuđena partijska elita u vlasti Bara", navela je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima odluka SO Bar da se vrtić ipak gradi u dvorištu Gimnazije i time donese "presuda" borovima i čempresima je razočarala "i kao poslanicu Skupštine, ali još više kao građanku Bara i bivšu učenicu čuvene barske Gimnazije".

"U politiku sam ušla čvrsto uvjerena da političke i partijske interese uvijek treba podrediti interesima zajednice, pogotovo one u kojoj živite i podižete djecu. Većina odbornika u Skupštini je danas pokazala da im interesi njihovih sugrađana, hiljada njih i interes Bara nijesu ni na prvom mjestu. Na prvom mjestu je želja "da se ne zamjere" i time dobiju neko mjesto u lokalnoj ili državnoj vlasti, koje kvalitetom vjerovatno ne zaslužuju. Žalim zbog činjenice da resorno ministarstvo ni rukovodstvo Opštine Bar nijesu uradili ni najmanji napor da razmotre ponuđena rješenja za problem koji se pojavio. Nije se ni razmislilo o nekoj alternativnoj lokaciji ili promjeni arhitektonskog rješenja kojim bi se novosagrađeni objekat uklopio u svoju okolinu i sačuvale desetine stabala", saopštila je Vuksanović.

Ona je podsjetila da se kao odbornica u SO Bar sjeća odluka kojima su se "zaustavljali štetni ugovori i projekti, štitila imovina i novac građana".

"I u prošlom mandatu, lokalni parlament je pokazao da je spreman da se izdigne iznad političkih podjela i da kroz inicijativu odborničkog kluba naše partije i kolega jednoglasno spriječi prodaju Luke Bar", navela je Vuksanović Stanković.