Kim Dotkom: Novi "MegaUpload" će okrenuti svijet naglavačke

Pozvao je developere da mu se što prije jave kako bi započeli s radom na ovom projektu. Jedina zemlja koja će biti van mreže je SAD
12 komentar(a)
Kim Dotkom, Foto: Rojters
Kim Dotkom, Foto: Rojters
Ažurirano: 29.08.2012. 12:26h

Kim Dotkom, američki biznismen, tvorac čuvenog sajta za razmjenu podataka "MegaUploada" koji su američke vlasti "ugasile" obećao je da će novi "Megaupload", "okrenuti svijet naglavačke", piše Dejli Mejl.

Dotkom je kazao da će novi "MegUpload" biti globalna mreža koja će korisnicima omogućiti brzu enkripciju svih transfera podataka, a izvan te mreže će ostati samo Sjedinjene Amečke Države.

Biznismen, čije izručenje sa Novog zelanda traže SAD zbog optužbi za pirateriju, pranje novca, kršenje autorskih prava, najavio je na svom Tviter nalogu neke sadržaje novog sajta.

Jedna od ključnih mogućnosti je brža enkripcija transfera podataka, potpuno besplatno i samo jednim klikom miša. "Developeri, pripremite se. Mega API (application programming interface) će omogućiti nevjerovatne moći. Naš API i vaši Mega alati će promijeniti svijet", poručio je Dotkom.

Pozvao je developere da mu se što prije jave kako bi započeli s radom na ovom projektu. Jedina zemlja koja će biti van mreže je SAD.

"Svi neamerički hostovi će se moći spojiti na servere i bandwidth. Amerikanci su maltretirali pogrešnog čovjeka. Okrenuću svijet naglavačke. Moć ljudima. Zbogom establišmentu, dobar dan slobodo", poručio je Dotkom na svom Tviteru.

Kim Dotkom je ranije najavio da će uskrsnuti ugašeni MegaUpload, koji će prema njegovim navodima biti brži, bolji, besplatan i zaštićen od napada.

Bonus video: