"Bakoviće" odavno niko ne posjećuje

Glavni posao u opremanju kolašinske biznis zone, tvrde iz lokalne vlasti, biće vezan za saobraćajnu infrastrukturu
145 pregleda 3 komentar(a)
biznis zona, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
biznis zona, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.10.2018. 07:31h

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović potvrdio je “Vijestima” da, uprkos nastojanjima lokalne vlasti, biznis zona u toj opštini već godinama postoji samo formalno.

Za minulih šest godina, koliko postoji, kolašinska biznis zona nije privukla nijednog investitora. Početnih razgovora je bilo mnogo, kako za vrijeme prošle, tako i u doba vlasti prije nje, ali nijedan nije rezultirao konkretnim benefitima.

Glavni posao u opremanju kolašinske biznis zone, tvrde iz lokalne vlasti, biće vezan za saobraćajnu infrastrukturu.

„S obzirom na to da se biznis zona nalazi pored magistrale u Bakovićima, ostali infratstrukturni priključci su manji problem. Vrlo blizu su vodovodni i elektro priključci, tako da ćemo u partnerstvu sa budućim investitorima te njihove potrebe uspješno riješiti“, kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, komunalno opremanje biznis zone je jedan od prioriteta i „dio je projekta stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta koji treba da dovede i nove investitore i otvori nova radna mjesta.“

On priznaje i da „odavno niko nije ni posjetio taj prostor, pa ni radi na njegovoj promociji i opremanju“: „Uz turističke i poljoprovrene domete, Kolašinu treba i konkurentne industrijske proizvodnje i vjerujemo da će ona zaživjeti u biznis zoni u Bakoviću.“

Bulatović tvrdi da je za dva i po mjeseca, od kada je počelo konstituisanje nove lokalne vlasti, bilo nekoliko početnih razgovora sa nekoliko investitora.

„Još su to početni razgovori, ali vjerujemo da će oni brzo dobiti konture dogovora i da ćemo moći da zvanično objavimo buduću saradnju. Za sada se radi o proizvodnim projektima u oblasti drvoprerade i poljoprivrede što se podudara sa strateškim privrednim pravcima opštine“, objašnjava Bulatović.

Bonus video: