Krivokapić: Umjesto stvaranja konstruktivne politike, vlast nas vraća u devedesete godine

“Nametanje nacionalnih tema odgovara svakoj vlasti koja nema odgovor na izazove u sferi ekonomsko-socijalnog razvoja i jačanja pravne države, kao što odgovara i svim drugim strukturama koje se protive građanskom ustrojstvu drzave, rekao je Krivokapić
57 pregleda 7 komentar(a)
ranko Krivokapić, robert Veber, Foto: SDP
ranko Krivokapić, robert Veber, Foto: SDP
Ažurirano: 29.10.2018. 16:47h

Crnoj Gori je potrebno okupljanje svih progresivnih snaga oko pitanja razvoja, kako bi se spriječilo iseljavanje njenih građana, ekonomska stagnacija i osjećaj bezperspektivnosti koji je sve više prisutan kod mladih ljudi koji moraju biti temelj budućnosti ove zemlje, kazao je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić na današnjem sastanku sa ambasadorom Njemačke Robertom Veberom.

"Nažalost", naveo je Krivokapić, "umjesto potenciranja ovih tema i stvaranja konstruktivne političke klime imamo na sceni aktuelizaciju završenih tema koje cijelo društvo vuku nazad u devedesete godine ili predreferendumsko vrijeme".

Krivokapić je upoznao ambasadora Vebera sa aktuelnom političkom i ekonomsko socijalnom situacijom u zemlji, obavezama koje proizilaze iz procesa EU integracija i potrebom da se država okrene rješavanju ključnih pitanja iz domena vladavine prava i ekonomskog razvoja.

Predsjednik SDP-a je u razgovoru naglasio da je pred Crnom Gorom izazov uspostavljanja funkcionalne demokratije u kojoj će institucije kroz poštovanje zakona biti u funkciji cijelog društva, a ne instrument u rukama jedne partije.

“Jedino na taj način Crna Gora može sa sebe skloniti teret zarobljene države, kako se to opisuje u Strategiji EU o proširenju na Zapadni Balkan”, naveo je Krivokapić.

“Nametanje nacionalnih tema odgovara svakoj vlasti koja nema odgovor na izazove u sferi ekonomsko-socijalnog razvoja i jačanja pravne države, kao što odgovara i svim drugim strukturama koje se protive građanskom ustrojstvu države, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je iskoristio priliku da zahvali Njemačkoj kao jednom od ključnih naših partnera na putu ka NATO i EU, ističući da je pomoć i podrška njemačkih partnera bila uvijek korisna u svim dosadašnjim fazama razvoja demokratije.

Bonus video: