Vlade Crne Gore i Hrvatske među 25 najbolje povezanih na Twitteru

Za @megoverment "Twiplomacy" navodi kako mnogo komuniciraju o ljudskim pravima u Crnoj Gori, koristeći tagove #lgbt te #me4equality
0 komentar(a)
Vlada, tviter, Foto: Netokracija.com
Vlada, tviter, Foto: Netokracija.com
Ažurirano: 01.08.2012. 13:19h

Burson-Marsteler je predstavio istraživanje "Twiplomacy", koje pokazuje kako predstavnici vlada širom svijeta koriste najbržu društvenu mrežu Twitter, prenosi netokracija.com

Istraživanje je takođe pokazalo 25 najbolje povezanih vlada i njihovih predstavnika, među kojima su se uz američkog predsjednika Baraka Obamu i britanski Number 10 našle Vlade Hrvatske (@vladarh) i Crne Gore (@megoverment).

"Twiplomacy" otkriva kako su vlade dvije trećine članica UN-a prisutne na Twitteru te kako su 45 posto analiziranih 264 profila osobni profili predsjednika, premijera itd. Uprkos tome, samo 30 “svjetskih vođa” zaista tvituje u svoje ime. Aktivni profili istakli i su se po povezivanju s korisnicima, s obzirom da polovina profila uopšte ne prati nikoga.

Zanimljiv dio istraživanja je i međusobno povezaivanje profila Twitter zemalja i njenih predstavnika u kojima je zanimljivo vidjeti bilateralne odnose na Twitteru. U slučaju Hrvatske i Crne Gore, @megoverment je čestitao @vladarh na referendumu o Evropskoj uniji.

Za @megoverment "Twiplomacy" navodi kako mnogo komuniciraju o ljudskim pravima u Crnoj Gori, koristeći tagove #lgbt te #me4equality.

Dok @vladarh mnogo spominje s tviteraše, @megoverment koristi puno hashtagova, tako da im gotovo svaki tvit koristi barem 1.5 hashtaga koji na Twitteru označavaju teme. Preko 45 posto tvitova Vlade Crne Gore je retweetano odnosno preneseno.

Bonus video: