"Gužva" na Tviteru uoči otvaranja Olimpijskih igara

Posjetioce sajta dočekala je polusastavljena poruka da "Tviter trenutno ne radi zbog"
1 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2012. 19:29h

Korisnici društvene mreže Tviter iz cijelog svijeta danas su imali teškoće da pristupe svom nalogu - dan uoči otvaranja Olimpijskih igara u Londonu za koje se očekuje da će izazvati veliki porast aktivnosti na tom mikroblogerskom vebsajtu.

Kompanija je potvrdila da problem postoji i poručila korisnicima da njeni inžinjeri "trenutno rade na rješenju problema", ali nije dala više objašnenja.

Posjetioce sajta dočekala je polusastavljena poruka da "Tviter trenutno ne radi zbog", a polja na kojima je trebalo da budu objavljeni razlozi bila su ispunjena djelovima kompjuterskih kodova.

Usporeni rad i zastoji prijavljeni su u Sjevernoj Americi, Evropi, Aziji, Africi i na Bliskom istoku. Čini se da su pojedini korisnici mogli da objavljauju poruke, "tvitove", preko mobilnih telefona ili drugih aplikacija.

Poruke koje su se odnosile na temu olimpijske baklje - koja trenutno prolazi centralnim Londonom - stizale su i dalje, doduše daleko sporije nego što je bio slučaj nekoliko sati ranije.

Očekuje se da će ljubitelji sporta biti izuzetno aktivni na sajtovima poput Tvitera u vrijeme Olimpijskih igara.

Na nedavnom finalu evropskog prvenstva u fudbalu korisnici su slali više od 1.500 tvitova u sekundi - rekordan broj poruka na sportsku temu za tu društvenu mrežu.

Bonus video: