Yahoo zaposlio bivšu inženjerku Googlea

Marisa Majer postavljena je mjesto generalnog menadžera internet kompanija Yahoo
0 komentar(a)
Marisa Majer, Foto: Reuters
Marisa Majer, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.07.2012. 10:30h

Internet kompanija Yahoo imenovala je za svog novog generalnog menadžera Marisu Majer (37), nekadašnju inženjerku u kompaniji Google, od koje očekuju da preporodi ovog bivšeg giganta. Istovremeno, ona je objavila da je trudna i da sa suprugom, finansijerom Zakarijem Bougom, očekuje rođenje dječaka u oktobru.

Majerova je treći generalni menadžer Jahooa koji je postavljen na čelo kompanije od početka ove godine, a upravni odbor firme se nada da će kompanija u narednom periodu moći da se nosi sa rivalima Googleom i Facebookom, navodi Reuters.

Njeno angažovanje, prema oceni britanske agencije, pokazuje da će se Jahoo okrenuti ka veb tehnologijama i novim proizvodima, umesto dosadašnjeg usmerenja ka onlajn sadržajima.

Marisa Majer je rekla da su predstavnici kompanije Yahoo pokazali razumijevanje i za činjenicu da na mjesto generalnog menadžera dolazi dok je u drugom stanju.

"Pokazali su napredni način razmišljanja", rekla je Majerova i dodala da tokom trudnoće neće prestati da radi.

"Volim da sam u toku s ritmom dešavanja. Moje materinsko odsustvo će trajati nekoliko nedjelja, a ja ću sve to vrijeme raditi", rekla je ona.

Majerova je ranije radila u Googleu i jedna je od najzaslužnijih za stvaranje poznatog Googleovog veb pretraživača.

Akcije Jahooa koje danas vrijede upola manje nego u zlatno doba postojanja ovog internet giganta, imenovanjem nove šefice porasle su za dva odsto i sada se kotiraju na 15,97 dolara.

Majerova danas preuzima novu funkciju, a juče je na svom Twitter nalogu napisala da je nevjerovatno uzbuđena zbog novog izazova koji je pred njom.

Na početku karijere, ona je bila dvadeseta osoba zaposlena u Googleu i prva žena inženjer u toj kompaniji.

Bonus video: