Na Ivanovim koritima počinje Ljetnja škola programiranja

“Izabrali smo one koji nisu maturanti, kako bismo ih pripremili za takmičenja u sljedećoj godini”, kaže Goran Šuković
136 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2012. 06:25h

Ljetnju školu programiranja, koja je danas počela na Ivanovim koritima i trajaće do 14. jula, pohađaće 22 učesnika, po 11 u početnoj i naprednoj grupi.

Učesnike za početnu grupu predložilisu nastavnici crnogorskih srednjih škola, dok naprednu grupu pohađaju učenici koji već znaju da programiraju i na takmičenjima su osvojili jedno od prvih 10 mjesta.

“Izabrali smo one koji nisu maturanti, kako bismo ih pripremili za takmičenja u sljedećoj godini”, kaže Goran Šuković, profesor sa PMF-a i jedan od predavača Ljetnje škole programiranja.

Tokom obuke, sa polaznicima će se raditi po šest sati dnevno.

Učesnici prošlogodišnje škole programiranja koja je održana na Vučju, predstavljali su Crnu Goru na Balkanijadi u Rumuniji.

Vjerovali ili ne, programiranje se voli, jednako kao fudbal >>>

Crna Gora iako 8. na Balkanskoj olimpijadi iz informatike, spremna za Tajland >>>

Učenici iz Crne Gore daleko od medalja na informatičkoj olimpijadi >>>

Vuk Pejović, Luka Bulatović i Lazar Radinović iz Podgorice i Kosta Pavlović iz Kolašina, su na Balkanskoj olimpijadi iz informatike (BOI) zauzeli osmo mjesto i bili bolji od Kipra i Albanije. Isti tim, nakon tog takmičenja, Crnu Goru je predstavljao na Međunarodnoj olimpijadi iz programiranja (IOI) na Tajlandu. Na nadmetanju u znanju iz programiranja u kojem je učestvovalo 78 zemalja, sa preko 300 takmičara, učenici iz Crne Gore, za koje je to bilo prvo učešće na IOI, nisu ušli u prvih 100.

Organizatori Ljetnje škole programiranja su, kao i ranijih godina, kompanija Domen, Prirodno-matematički fakultet u Podgorici i Ispitni centar.

Galerija

Bonus video: