Mirković: Migranti pljačkaju već duže vrijeme

Iz Uprave policije ranije su saopštili da na teritoriji opštine Pljevlja u posljednjem periodu nijesu registrovana krivična djela za koja su odgovorni migranti. Tvrde i da se kuća za koju mještani tvrde da su je zapalili migranti nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine
262 pregleda 3 komentar(a)
Duško Mirković, Foto: Privatna arhiva
Duško Mirković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.11.2018. 13:17h

Mještanin pljevaljskog sela Metaljka Duško Mirković tvrdi da problem sa migrantima koji provaljuju i pljačkaju kuće traje duže vrijeme, o čemu mogu posvjedočiti svi stanovnici tog i okolnih sela.

Iz Uprave policije ranije su saopštili da na teritoriji opštine Pljevlja u posljednjem periodu nijesu registrovana krivična djela za koja su odgovorni migranti. Tvrde i da se kuća za koju mještani tvrde da su je zapalili migranti nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Mirković koji je u Baru radio kao policijski inspektor kaže da se kuća koja je izgorjela nalazi na teritoriji BiH i da je svega stotinjak metara udaljena od njegove, s obzirom na to da granica prolazi između kuća.

”Nisam ni tvrdio da se kuća nalazi u Crnoj Gori, već sam rekao da je izgorjela kuća mojeg komšije Grbovića“, rekao je Mirković.

On kaže da nisu tačne tvrdnje policije da mještani nisu policiji prijavljivali probleme sa migrantima, koji navodno upadaju u njihove kuće.

“Migranti su posljednji put provalili u moju kuću 31. oktobra. Tada sam se nalazio u Baru gdje sam proslavljao slavu. Nazvao me je komšija i rekao mi da se vidi prigušeno svjetlo u mojoj kući. On je slučaj prijavio policiji, a i ja sam to uradio poslije 23 sata. Policija je dolazila i uradila uviđaj, ali nikoga nije zatekla u kući jer su migranti već bili pobjegli“.

Mirković kaže da je ovih dana policija pojačala kontrolu granice zbog sve većeg prisustva migranata.

Bonus video: