Stiže novi Kindle Fire, cijena ispod 150 dolara!

DigiTimes spekuliše i sa mogućnošću da cijena sadašnje verzije Kindlea Fire bude snižena sa trenutnih 199 dolara
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2012. 15:41h

Amazon će najverovatnije do kraja godine predstaviti novu verziju Kindlea Fire, po cijeni od 149 dolara i na taj način odgovoriti konkurenciji u vidu modela kompanija Google, Apple i Barnes & Noble, piše tajvanski dnevni list DigiTimes.

Novi Kindle Fire će imati ekran dijagonale 7 inča i rezolucije 1.280 x 800 piksela, te bolje karakteristike od postojeće verzije. Aktuelna verzija sa ekranom rezolucije 1.024 x 600 piksela bi u tom slučaju ostala na donjem kraju ponude.

Analitičari smatraju da je namjera Amazona da predstavi Kindle Fire boljih karakteristika logičan odgovor na najavljeno pojavljivanje Googleovog tabličnog računara Nexus i moguće pojavljivanje iPada sa ekranom od 7 inča, piše Mikro.rs.

DigiTimes spekuliše i sa mogućnošću da cijena sadašnje verzije Kindlea Fire bude snižena sa trenutnih 199 dolara, kao što je to učinila kompanija Barnes & Noble sa modelom Nook Color, kada je predstavila model Nook Tablet. Obje kompanije (Amazon i B&N) uz svoje uređaje nude i sadržaj, tako da je njihov cilj da privuku nove korisnike ponudom jeftinijih tabličnih računara.

Budući da je postojeći Kindle Fire predstavljen u jesen 2011, najave iz vijesti lista DigiTimes da će se novi model pojaviti u trećem tromjesečju 2012, izgledaju sasvim vjerovatno, navodi Mikro.

Bonus video: