Uhapšeni državljani Litvanije: U autu pronađeno oko 18 kg marihuane

"Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja", rekli su iz Uprave policije i Uprave carina
143 pregleda 0 komentar(a)
Granični prelaz Božaj, marihuana, Foto: Uprava policije
Granični prelaz Božaj, marihuana, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 05.11.2018. 14:17h

Državljani Litvanije E.M. (34) i D.Š. (31) uhapšeni su pošto je u vozilu u kojem su se nalazili na Graničnom prelazu Božaj pronađeno oko 18,7 kilograma marihuane tipa skank, saopšteno je danas iz Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se navodi da su policija iz Tuzi i carinici na Graničnom prelazu Božaj, presjekli još jedan lanac krijumčarenja droga iz Albanije u Crnu Goru.

"Službenici OGB Tuzi i službenici CI Božaj su 2. novembra na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali vozilo njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao E.M., dok se na suvozačevom mjestu nalazila D.Š., oboje državljani Litvanije. Graničnom kontrolom, uz upotrebu uređaja "buster" i videoskopa, kao i uz angažovanje policijskih službenih pasa za otkrivanje opojnih droga, u zadnjem braniku vozila i u još jednom specijalno izrađenom bunkeru, pronađena su i oduzeta 33 pvc pakovanja sa sadržejem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skanka, ukupne težine 18.771 grama", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se dodaje da su osobe, vozila i droga predati su policajcima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se E.M. i D.Š. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja", rekli su iz Uprave policije i Uprave carina.

Bonus video: