iPhone 5 kakav bi svako poželio "osmislio" je 17-godišnjak

S obzirom na napredak tehnologije, mobilni proizvođači bi u budućnosti zaista mogli da predstave telefone sa ovakvim ekranima
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 13:26h

Kako će izgledati iPhone 5 nagađa se već godinu, na mreži su se pojavile fotografije koje prikazuju različite koncepte dizajnera širom svijeta, ali niko ne zna zaista kako će izgledati taj telefon kada ga Apple konačno predstavi.

17-godišnji Dakota Edni predstavio je svijetu nedavno svoju viziju novog iPhonea sa providnim ekranom i virtuelnom tastaturom, koja može da se prikaže na vanjskim površinama.

Apple sigurno neće predstaviti takav iPhone, videozapis 17-godišnjaka je douševio mnoge a, s obzirom na napredak tehnologije, mobilni proizvođači bi u budućnosti zaista mogli da predstave telefone sa ovakvim ekranima.

Videozapis napravljen je kao Appleova reklama na kojoj se prikazuje korišćenje aplikacija poput Twittera, Sirija i Instagrama na ovakvom providnom ekranu, a sam je telefon nevjerovatno tanak.

Za one koji nisu oduševljeni malom tastaturom telefona, Edni je našao rješenje u eksternoj virtuelnoj tastaturi, koju iPhone projektuje na spoljnim površinama i koja ima dimenzije klasične tastature za računare.

U opisu ispod objavljenog videa Edni za 'svoj' iPhone kaže da je 'nevjerovatan' – pokreće ga četverojezgreni A5 procesor, ima iClear Retina ekran, te radi na iOS 6.

Galerija

Bonus video: