Lovci se bunili protiv svojih predstavnika

Članovi podgorička Lovačke organizacije pretestovali ispred Ministarstva poljoprivrede
151 pregleda 0 komentar(a)
lovci, protest, Foto: Luka Zeković
lovci, protest, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.11.2018. 17:53h

Lovci iz Podgorice zatražili su juče od Ministarstva poljoprivrede poštovanje Statuta lovačkog društva, a kojm je definisan način izbora delegata.

Tokom protesta pred zgradom ovog resora, saopštili su da njihovi delegati nijesu izabrani na legitiman način i da ne predstavljaju lovačku zajednicu, te da samim tim nije legitiman izbor aktuelnog Upravnog odbora LO Podgorica.

Dejan Ivanović, koji je naveo da je legalno izabrani predsjednik lovačke sekcije Kuča, kazao je da su njihovi problemi decenijski, odnosno da se protivzakonito i protivstatutarno donose odluke o imenovanjima i usvajanjima dokumenata.

“Sekcija, jedna organizaciona jedinica Lovačkog društva po statutu bira svoje delegate i ti judi predstavljaju lovce iz sekcije u Skupštini. Kod nas je redoslijeed obrnut, kod nas rukovodstvo bira delegate”, saopštio je Ivanović. On je objasnio da je mjesto predsjednika predsjednika Upravnog odbora ove organizacije upražnjeno i da traže da se novi izabere po propisima.

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, juče su saopštili da povodom iskazanog nezadovoljstva dijela članova Lovačke organizacije Podgorica, poziva sve članove i predstavnike rukovodstva te organizacije da na partnerski način i kroz dijalog riješe probleme u funkcionisanju organa te organizacije.

Bonus video: