Odlazak na more o trošku poreskih obveznika

"Jeste da premijer ode na svadbu ali nije mi jasno da li i dalje neki voze službene automobile na more", navodi se u poruci čataoca reportera
148 pregleda 9 komentar(a)
službeno vozilo Donji Štoj, Foto: Čitalac reporter
službeno vozilo Donji Štoj, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 05.06.2012. 08:22h

Čitalac reporter "Vijesti" poslao je fotografiju službenog automobila mercedes PG MN 440, koje je bilo parkirano ispred kuće u Donjem Štoju.

"Jeste da premijer ode na svadbu ali nije mi jasno da li i dalje neki voze službene automobile na more. Evo ovoga službenog mercedesa PG MN 440 u Donjem Štoju parkiran u hladovini objekta koji se ubrzano zida. Ne znam je li dotični vlasnik ili posrednik (ali neko izjavi da je ovaj objekat u D.Štoju zidan prije 20 godina ,na slici se vidi da je to freška cigla pa procjenite sami) šta se radi .Ovaj objekat je zidan prije par godina", navodi se u poruci čitaoca reportera.

Podsjetimo, na svadbu menadžerke grada Budve Milene Marović, ćerke potpredsjednika DPS–a Svetozara Marovića i gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića, u elitnom bečićkom hotelu "Splendid", premijer Lukšić je došao službenim autombilom (PG CG 003) u pratnji obezbjeđenja, koje je takođe bilo u službenom automobilom.

Takođe, i jedan od visokih državnih funkcionera, vozeći se u skupocjenim automobilom (PG CG 012), došao je u "Splendid" o državnom trošku.

Iz Vlade je brzo reagovano i saopšteno da "predsjednik Vlade Crne Gore je štićena ličnost, shodno Odluci o određivanju ličnosti i objekata čiju zaštitu vrši Uprava policije, koju je donijela Vlade Crne Gore".

"Shodno pomenutoj Odluci, službenici Sektora za obezbjeđenje ličnosti zaduženi su za poslove bezbjednosne zaštite predsjednika Vlade. Ti poslovi podrazumijevaju dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje i u tom smislu i korišćenje službenog automobila. To znači da predsjednik Vlade gdje god da boravi, policijski i službenici zaduženi za njegovu zaštitu su u obavezi su da korište službeni automobil", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: