Šta dobijete kad spojite dva servisa kao što su Pinterest i Instagram?

Kada se korisnik na Pinstagram prijavi sa Instagram nalogom, može da pregleda svoje fotografije objavljene na popularnom servisu Instagram, te da ih dalje dijeli
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2012. 12:29h

Šta se dogodi kad dva popularna servisa postanu jedan? Dva prijatelja su se na takvu avanturu odlučila iz zezanja, spajajući Pinterest i Instagram.

Pek Pongpit i Brendon Leonardo su autori "Pinteresta za Instagram" - kojeg su kreirali za dva dana i nazvali Pinstagram.

Pinterest u društvu Facebooka i Twittera >>>

Facebook kupuje Instagram, korisnici ljuti i brišu aplikaciju >>>

Želite da spavate na Instagram fotografijama? >>>

Nakon što se na Pinstagram prijavi sa Instagram nalogom, korisnik može da pregleda svoje fotografije objavljene na popularnom servisu Instagram, te da ih dalje dijeli. Osim toga, servis Pinstagram omogućava pregled sadržaja objavljenog na Pinterestu, lajkovanje fotografija, komentarisanje, te njihovo repinovanje, odnosno dalje dijeljenje.

Za Peka, jednog od autora servisa, Pinstagram ispunjava veliku prazninu u Instagram ekosistemu - obezbjeđuje jednostavan pregled fotografija na desktop čitaču weba.

"Ovo je idealno Instagram okruženje za mene", kaže Pek, napominjući da sada koristi Instagram više nego ranije. Mnogo je, dodaje on, korisnika koji i dalje pristupaju webu i pregledaju sadržaje sa desktop računara.

Pinstagram nije prvi servis koji objedinjuje Pinterest i Instagram. Pingram je servis talijanskog developera, i objavljen je u martu. Sajt Mashable daje prednost novom proizvodu jer, kako navode, Pinstagram omogućava pregled većih fotografija u nekim web čitačima.

Bonus video: