Gmail će od sada prevoditi sve mailove čiji jezik ne razumijete

Kada korisnik dobije mail koji nije na njegovom jeziku, moći će da klikom na dugme u vrhu poruke, dobije preveden tekst
217 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2012. 11:55h

Automatizovani prevod poruka na Gmail servisu kompanije Google više nije eksperiment. Ova popularna mail platforma će od sada automatski prevoditi mailove napisane na stranom jeziku, piše sajt Mashable.

Automatsko prevođenje poruka je originalno predstavljeno u okviru Google Labsa još 2009. godine, i postalo je jako popularno, posebno među poslovnim ljudima koji svakodnevno ostvaraju kontakte sa partnerima širom svijeta.

"Neki ljudi samo žele da mogu jednostavno čitati svoju poštu koju primaju iz inostranstva. Jedan momak nam je napisao kako je namjestio majčin mail tako da sve prevodi na njen jezik, čime je sebe poštedio beskrajnih telefonskih poziva sa objašnjenjima", kaže Džef Čin, menadžer proizvoda za Google Translate.

U pitanju je, navode u kompaniji, jedan od njihovih najpopularnijih projekata, zbog čega su u Googleu odlučili da je vrijeme da izađe iz njihove “laboratorije” i uđe u “stvarni svijet”.

Servis će postepeno biti uveden svim korisnicima Gmaila, u narednih nekoliko dana. Kada korisnik dobije mail koji nije na njegovom jeziku, moći će da klikom na dugme u vrhu poruke, dobije preveden tekst.

Oni koji govore više jezika moći će da isključe ovu opciju. Oni koji ne razumiju jezik na kojem dobijaju poštu moći će da podese svoj nalog tako da njihova pošta uvijek i bez pitanja bude prevedena na jezik koji razumiju.

Bonus video: