Slovenci kreirali EKO društvenu mrežu

Nagradni sistem sa tačkama i bedževima korisnika želi da osvjesti o načinu eko života i brige za životnu sredinu. Kreatori ove mreže imaju slogan “Sve za moj lijepi grad”
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2012. 10:48h

Ecomania je vjerovatno prva društvena mreža, koja nije korisna samo za zabavu i stvaranje kontakata, već je takođe i veoma korisna, piše Zimo.

Ta društvena mreža ohrabruje korisnike da se uključe i da aktivno učestvuju na području ekologije, prijave probleme sa kojima se susrijeću u svojoj životnoj sredini i da ih možda riješe.

Nagradni sistem sa tačkama i bedževima korisnika želi da osvjesti o načinu eko života i brige za životnu sredinu. Kreatori ove mreže imaju slogan “Sve za moj lijepi grad”.

Aplikacija radi na pametnim mobilnim telefonima Androidu i iPhoneu, ali i na samoj web stranici. U pitanju je slovenački proizvod, koji u obliku i funkciji pomalo podsjeća na poznatu geolokacijsku mrežu – Foursquare, ali stvarni fokus aplikacije Ecomania je u sadržaju koji korisnik daje zajednici, a ne na njegovom društvenom grafu.

Aplikaciju možete preuzeti na AppStore ili Google Playu. Autori ohrabruju sve korisnike da i oni naprave nešto za širenje ekološke svijesti i čistiju okolinu.

Bonus video: