Posađena hiljadita sadnica za pošumljavanje u ovoj godini

„Sigurna sam da ste prepoznali želju i namjeru da sačuvamo svaki kvadratni metar zelenh površina u Glavnom gradu, i ne samo da sačuvamo postojeće zelene površine, već i da formiramo nove gdje god je to moguće“, rekla je Vujačić
155 pregleda 0 komentar(a)
pošumljavanje Ljubovića, Foto: PG Biro
pošumljavanje Ljubovića, Foto: PG Biro
Ažurirano: 24.11.2018. 12:54h

Uprava Glavnog grada sačuvaće postojeće zelene površine i formirati nove gdje god je to moguće, saopštila je zamjenica gradonačelnika Podgorice, Slađana Vujačić.

Kako je saopšteno iz PG biroa, Vujačić je danas, tokom pošumljavanja brda Ljubović, kazala da o značaju takvih akcija ne treba posebno govoriti.

„Sigurna sam da ste prepoznali želju i namjeru da sačuvamo svaki kvadratni metar zelenh površina u Glavnom gradu, i ne samo da sačuvamo postojeće zelene površine, već i da formiramo nove gdje god je to moguće“, rekla je Vujačić.

Prema njenim riječima, oplemenjivanje zelenih površina u urbanim djelovima izuzetno je značajno, a posebno kada se radi o lokalitetima kao što je brdo Lubović.

Vujačić je navela da je gradska uprava posebnu pažnju posvetila tom pitanju i da je u tom pravcu usvojen značajni broj strateških dokumenata koji se uspješno primjenjuju.

„Zadovoljna sam što osim aktivnosti koje se finansiraju iz budžeta Glavnog grada i aktivnosti gradskog preduzeća Zelenilo imamo i drage prijatelje, društveno odgovorne kompanije koji su nam partneri u takvim i sličnim akcijama“, dodala je Vujačić.

Direktor agencije “Comfortably Numb” Dragan Bulajić kazao je da je pošumljavanje brda Ljubović nastavak prošlogodišnje usješne akcije kompanije na čijem je čelu i Glavnog grada, u park šumi na Zlatici.

„Ovo je nastavak uspješne saradnje i želje da Podgoricu zajedno ozelenimo i da sve one štete koje smo imali ublažimo i saniramo, ali i da probudimo želju prije svega kod mladih da shvate da je ovo naš grad i naša zemlja i da moraju da vode računa o njoj“, rekao je Bulajić.

Direktorica gradskog Zelenila Radmila Vujošević kazala je da akcija predstavlja nemjerljiv doprinos izgradnji zelenih površina.

„Današnjom akcijom sadnje 100 stabala na brdu Ljubović sadimo hiljaditu sadnicu za pošumnjavanje u godini. To je svakako nemjerljiv doprinos izgradnji novih zelenih površina i revitalizaciji dijela devastirannih zelenih površina u gradu , što nama u Zelenilu kojem je to osnovna djelatnost predstavlja veliku pomoć“, navela je Vujošević.

Kako je rekla, u tom preduzeću se trude da svim raspoloživim kapacitetima održe grad zelenim.

„Ovo će svakako dati veliki doprinos i podizanju svijesti građana i društveno odgovornih kompanija da učestvuju u ovakvim akcijama“, dodala je Vujošević.

Ona se zahvalila kompaniji “Comfortably Numb” koja je društveno odgovorna kompanija i lider u aktivnostima ozelenjavanja Podgorice i podsjetila da su prošle godine u zajedničkoj akciji posadili 100 sadnica za pošumljavanje.

Bonus video: