Svjetske Piratske partije okupljene na konferenciji u Pragu

Pirati širom svijeta će moći da izađu u sustret izazovima 21. vijeka za kojima druge političke partije, koje još žive u analognom svijetu, uzaludno tragaju
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2012. 10:32h

Predstavnici Piratskih partija iz više od 20 zemalja okupiće se danas i sjutra u Pragu na Generalnoj skupštini Internacionale Piratske Partije (PPI) 2012 u Češkoj. Tokom ove konferencije, Generalna skupština koja je i najviše tijelo PPI-a, odlučiće o primanju novih članova u PPI, izabraće novi odbor i diskutovati i glasati o amandmanima PPI statuta.

Uz to će se održati open space diskusije i paralelna rasprava o formiranju Piratske Partije Evrope/EU, prenosi Personalmag.rs.

"Ovo je jedan od najvažnijih sastanaka Pirata tokom godine. Ponosni smo što se održava u Pragu. Pirati širom svijeta će moći da izađu u sustret izazovima 21. vijeka za kojima druge političke partije, koje još žive u analognom svijetu, uzaludno tragaju", kazao je Ivan Bartoš, predsjedavajući organizacije Češke Piratske Partije.

Vodeći govornici na PPI konferenciji su: Amelija Andersdoter (Piratska Partija Švedske, član Evropskog Parlamenta), Lorens Vanderval (Politički savjetnik u EP za Zelene/EFA grupe), Kori Doktorov (novinar, bloger, ko-urednik Boing Boinga i poznati borac protiv kopirajt-monopola), Fabio Rajnhart (član Piratske partije u Berlinskom parlamentu), Rik Falkvinge (osnivač prve Piratske partije u Švedskoj).

"Piratski pokret se brzo širi i trenutno postoje Piratske partije u skoro 50 zemalja širom svijeta. Piratske partije su više of nacionalnih političkih aktera, mi smo globalni politički i socijalni pokret", kaže Lola Voronjina, glavni administrativni nadzornik PPI-a.

PPI konferencija 2012 je dobra prilika da se pripreme buduće internacionalne kampanje i razmijene piratskih ideja.

Zainteresovani PPI konferenciju mogu pratiti uživo preko [LINKA].

Pirati iz Crne Gore zasad djeluju samo preko Facebook grupe i na Twitteru.

Bonus video: