Penzioner tužio Telekom: Računi se gomilaju, aparat kupi prašinu

Ogorčen što je, kako kaže, obmanut, Bušković je odlučio da budvanskoj policiji podnese krivičnu prijavu protiv Crnogorskog telekoma
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2012. 17:44h

Iznenadna sreća kada je pozvan od Telekoma da je dobio mobilni telefon, budvanskom penzioneru, sedamdesetosmogodišnjem Vojislavu Buškoviću pretvorila se u pravu noćnu moru.

Očigledno uzimajući telefon po povoljnoj cijeni od svega euro, Bušković nije, kako pojašnjavaju u Telekomu, “razumio da to sa sobom nosi i obavezu preuzimanja paketa i prelaska sa pripejd u postpejd”.

Kako god bilo, dok je poklon držao u fioci komode u dnevnoj sobi, dotle su na njegovu kućnu adresu stizali računi na ime korišćenja povoljnog paketa mobilne mreže T-Mobile, koji su u januaru dostigli 55 eura, da bi mu od juče, zbog dugovanja, bio isključen i mobilni broj.

Ogorčen što je, kako kaže, obmanut, Bušković je odlučio da budvanskoj policiji podnese krivičnu prijavu protiv Crnogorskog telekoma.

Čudna priča počela je prije pola godine, kada je Buškoviću u predvečerje zazvonio telefon, a sa nepoznatog broja oglasio se muškarac koji mu je kazao da je njegov broj telefona izvučen kao dobitnik mobilnog aparata.

“Ja sam se nasmijao govoreći mu ’gdje me sreća sada nađe, u 78. godini da nešto dobijem na lutriji’. On mi je kazao da je moja obaveza da prilikom preuzimanja telefona platim 1,5 eura, kao i da imam na svom pripejd računu pet eura, na šta sam pristao. Nakon nekoliko dana su me pozvali da dođem na benzinsku pumpu i preuzmem poklon. Dostavljač mi je predao paketić, u kojem nije bilo niti garantnog lista, niti računa, niti sam potpisivao bilo kakav ugovor. Ostavio sam telefon kući i nastavio da korstim stari aparat na koji sam navikao, dopunjavao ga po potrebi sa euro, dva, pet, koliko sam imao. Meni taj telefon služi jedino da pozovem porodicu, da im se javim gdje sam, jer sam, ipak, star i bolestan”, započinje priču Bušković.

Telefonira "za ne daj Bože"

Međutim, problemi, kaže, počinju nakon dva mjeseca, kada mu na kućnu adresu stiže račun na iznos od 55 eura, te upozorenje da ima rok od osam dana da dug izmiri.

Ja sam im kazao da ’meni ne treba nikakav paket uz paket, da ih nijesam zvao, već oni mene’. Porodica mi je utrpala taj telefon.

On je naveo da je zbog svega toga odlučio da ih tuži.

“Hoće silom na sramotu da vuku novac od ljudi koji ne mogu da prežive od penzije. Našli su mene, od 660 hiljada stanovnika, da mi cijede živce koji su i ovako iscijeđeni. Lijepo sam im kazao da ću, ako je Telekom spao da ih Vojo Bušković spasava, zajmiti pare pa ću im ih dati. U poslovnici u Budvi su mi objasnili da se, ako mijenjam pripejd u postpejd, mora napraviti ugovor. Ja takav ugovor nijesam potpisivao, a još manje izabrao neke pakete”, kazao je Bušković.

Telekom: Potpisao je ugovor

Kako su naveli u Crnogorskom telekomu, korisnik Vojislav Bušković (067 384 ...) je 4. avgusta 2011. potpisao sa tom kompanijom ugovor o kupovini telefona samsung GT 3350 trevi, po cijeni od jedan euro.

“Korisnik se tom prilikom obavezao da svakog mjeseca, tokom narednih godinu dana, svoj pripejd račun dopunjava sa minimalnim iznosom od 25 eura (mjesečni iznos dopune). Korisnik je ovu ponudu prihvatio preko telefona (Telesales prodajna akcija Crnogorskog telekoma). Prilikom isporuke telefona korisnik je potpisao ugovor. S obzirom na to da korisnik nije poštovao obavezu mjesečne uplate od 25 eura, telefon mu je isključen. Iz navedenog je takođe jasno da se ne radi ni o kakvom prebacivanja sa pripejda na postpejd. Očigledno je da je u ovom slučaju došlo do nesporazuma, a korisnik će biti kontaktiran i u direktnoj komunikaciji ćemo se potruditi da razjasnimo nastalu situaciju”, saopšteno je “Vijestima” iz Crnogorskog telekoma.

Galerija

Bonus video: