Instagram za Android za 24 sata preuzet milion puta

Instagram aplikacija je prošle godine proglašena najboljom aplikacijom za iPhone uređaje
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2012. 07:46h

Najpopularnija mobilna aplikacija za prerađene hipsterske digitalne fotografije – Instagram, već je prvog dana nakon dolaska na Android zabilježila preko milion preuzimanja.

Instagram je od predstavljanja u oktobru 2010. godine bio dostupan samo za Apple-ov iOS, iako je postojala velika potražnja za verzijom za operativni sistem Android, koji drži više od 50 odsto tržišta pametnih telefona.

Kevin Sistrom, jedan od osnivača, objasnio je nedavno da su u Instagramu dugo čekali sa verzijom za Android jer bi im bilo teže da uvode inovacije za dva operativna sistema istovremeno.

Sada kad je tu, aplikacija za Adnorid se pomalo razlikuje od verzije za iOS. Tako novoj verziji, na primjer, nedostaje funkcija "tilt shift", koja omogućava izoštravanje jednog dijela fotografije uz istovremeno izobličavanje ostatka.

S druge strane, Android verzija ima funkciju "Advanced Camera", koja nedostaje verziji za iOS, a koja omogućava automatsku promjenu dimenzija fotografije.

Instagram aplikacija je prošle godine proglašena najboljom aplikacijom za iPhone uređaje. Prema nedavno objavljenim podacima, aplikacije je, prije nego je postala dostupna za Android uređaje, imala 27 miliona korisnika, a taj broj bi uskoro, prema predviđanjima, mogao biti udvostručen.

Instagram za iOS možete preuzeti OVDJE, a verziju za Android OVDJE.

Bonus video: