Lalošević: Odnosi sa Srbijom bolji zahvaljujući narodu

Komentarišući glasanje Crne Gore za prijem Kosova u Interpol, Lalošević je naveo da ono u konačnom ishodu nije imalo nikakvog uticaja
55 pregleda 2 komentar(a)
SNP logo, Foto: SNP
SNP logo, Foto: SNP
Ažurirano: 20.11.2018. 12:57h

Odnosi Crne Gore i Srbije jesu bolji zahvaljujući narodu dvije države, ocijenili su iz Socijalističke naropdne partije (SNP) i dodali da te veze "ne može pokidati niko".

Ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, rekao je u ponedjeljak da su odnosi Crne Gore i Srbije najbolji od kada su dvije države postale samostalne.

"Odnosi jesu bolji, ali zahvaljujući bratskim odnosima običnog naroda Njegoševe Crne Gore i Srbije. Te tradicionalne i neraskidive veze ne može pokidati niko, bio on ministar, bio čelnik najvećih institucija u državi", kazao je Lalošević.

Komentarišući glasanje Crne Gore za prijem Kosova u Interpol, Lalošević je naveo da ono u konačnom ishodu nije imalo nikakvog uticaja.

"Ovoj organizaciji nije obezbijeđeno dovoljno glasova članica za taj prijem. Ali, ostaje gorčina povodom toga, i pride, izvještačene, dvolične izjave Darmanovića, da su odnosi Crne Gore i Srbije, nikad bolji", ocijenio je Lalošević.

On je poručio da je spoljna politika ozbiljan segment društvene zbilje, i niko je ne može tumačiti jednodimenzionalno.

"Uradite vi ono za šta ste plaćeni, ojačajte ekonomsku diplomatiju, održavajte dobru regionalnu saradnju i učinite da Crna Gora bude prepoznata u svijetu kao zemlja koja nudi rešenja a ne stvara probleme, umjesto što neprincipijelno dijelite ionako podijeljenu Crnu Goru", kazao je Lalošević.

Bonus video: