Predstavljena nova animacija vrtića u Baru

Vlasti žele da novi vrtić izgrade u gimnazijskom krugu, a čemu se već danima protive brojni građani
955 pregleda 8 komentar(a)
vrtić bar projekat, bar vrtić projekat, Foto: JU "Vukosava Ivanović Mašanović"
vrtić bar projekat, bar vrtić projekat, Foto: JU "Vukosava Ivanović Mašanović"
Ažurirano: 09.11.2018. 12:31h

Iz Javne ustanove “Vukosava Ivanović Mašanović” u Baru danas su medijima dostavili rendere izgleda projektovanog dječjeg vrtića, koji vlasti žele da izgrade u gimnazijskom krugu, a čemu se već danima protive brojni građani.

JWPlayer video mesto

Direktorica barskog vrtića Gordana Mijović navela je tim povodom da je bilo "dosta špekulacija u javnosti u vezi sa time kako će izgledati vrtić naše ustanove" koji je planiran pored barske gimnazije.

"Cijenimo neophodnim da javnosti pružimo sve informacije kojima mi raspolažemo i informišemo građane kako je planirano da ova lokacija izgleda nakon izgradnje vrtića, te sa koliko će zelenila raspolagati okolno zemljište, a sve u cilju davanja doprinosa konstruktivnoj debati ovim povodom, koja će se ubrzo voditi i u SO Bar", dodala je u svom dopisu medijima Mijović.

Odbornici SO Bar i građanski aktivisti sučeliće argumente za i protiv u ponedjeljak 12. novembra na petoj sjednici SO, koja če na dnevnom redu imati samo građansku inicijativu da se o lokaciji vrtića otvori nova javna rasprava, odnosno, da se izmjesti sa one koju predviđa DUP.

Galerija

Bonus video: