Otvoren Telemont Smart Shop

Ponudu uređaja u smart šopu čine proizvodi Telemontovih partnera iz kompanija HTC, Huawei, Panasonic i Gigaset
369 pregleda 0 komentar(a)
Telemont, Foto: Damira Kalač
Telemont, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 14.03.2012. 14:10h

U nedavno otvorenoj Telemontovoj pametnoj zgradi u Podgorici otvoren je smart šop, prvi takve vrste u regionu.

Smart šop, prema riječima Željka Savovića direktora kompanije Telemont, unosi svježinu u predstavljanju proizvoda i servisa, te u komunikaciju sa korisnicima prvenstveno zahvaljujući svom jedinstvenom konceptu.

Zasnovan je na konceptu četiri ekrana S, M, L, XL. U prostoru su objedinjeni - S- smart telefoni, M - tablet računari, L - netbukovi, notbukovi i ultrabukovi, te XL - televizori.

Ovi uređaji uz kvalitetne komunikacione servise omogućavaju istovremeno i prenos glasa, videa, podataka, kao i pristup internetu, multimedijalnim sadržajima i društvenim mrežama.

Prostor je definisan kao istraživačka zona u kojoj će ukupno biti aktivno preko 100 uređaja dostupnih za probu korisnicima.

"Klijenti će slobodno i opušteno moći da testiraju uređaje i dožive prednosti pametnih uređaja, kao i savremenih servisa prije samo kupovine i na taj način steći iskustvo koje će ih usmjeriti ka odluci i većem zadovoljstvu nakon kupovine", kazao je Dragan Grubor rukovodilac poslovnog razvoja kompanije Telemont.

Ponudu uređaja u smart šopu čine proizvodi Telemontovih partnera iz kompanija HTC, Huawei, Panasonic i Gigaset.

U okviru smart šopa sa radom je počeo i partnerski šop Crnogorskog Telekoma, tako da će uz atraktivne proizvode, prema riječima Grubora, klijenti moći da odaberu i adekvatne servise i pakete usluga na jednom mjestu.

Strategija smart šopa neće biti samo prodaja nego i kreiranje lokalnih sadržaja, čiji će cilj biti da na najbolji način predstave funkcionalnosti pametnih uređaja.

U vezi sa tim Grubor je najavio i prvi konkurs za izradu aplikacija za uređaje koje pokreće Android operativni sistem. Konkurs će biti raspisan iduće sedmice, u saradnji sa Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije (MIDT.)

Smart shop je ulici Vlada Ćetkovića 2, iza ambasade Hrvatske u Podgorici.

Bonus video: