Uhapšen član Anonimusa Srbije

Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković izjavio je večeras da je uhapšena jedna osoba osumnjičena da je član hakerske grupe Anonimusi Srbije koja je posljednjih dana oborila nekoliko sajtova državnih organa.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 19:50h

Stamenković je agenciji Beta rekao da je nakon obaranja sajtova državnih organa, u saradnji Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal i Odleljenja policije za tu oblast identifikovani članovi grupe Anonimusi Srbija.

"Došlo je do pretresa stanova i prostorija na određenim adresama i do hapšenja jedne osobe. Tokom pretresa nađeni su obimni dokazi koji ukazuju kako na odgovornost te osobe tako i na postojanje krivičnog djela", precizirao je Stamenković.

On je kazao da je postupak u toku, da se očekuje saslušanje osumnjičenog u policiji i da će tužilaštvo predložiti zadržavanje uhapšenog do sprovođenja kod istražnog sudije.

"Riječ je, na osnovu dosadašnjih podataka i saznanja, o krivičnom djelu računarska sabotaža za koju je zaprijećena kazna do pet godina zatvora", naveo je Stamenković.

Tužilac za visokotehnološki kriminal je ocijenio da je - u poređenju sa akcijama protiv Anonimusa u svijetu - današnja akcija rekordna po brzini reakcije i otkrivanja grupe ili dijela grupe koji pripada Anonimusima.

Anonimusi Srbije oborili su jutros sajt Ministarstva pravde i ostavili poruku kojom su pozvali na građanski bunt.

Prethodnih dana oborili su stranice nekih muzičkih produkcija.

Bonus video: