Dijana Milošević pobjednica konkursa Kreativna nastava

Na konkurs se prijavio 101 nastavnik iz svih škola Crne Gore, ali je njih 44 poslalo svoje radove (31 rad)
198 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2012. 12:58h

Nastavnica Dijana Milošević iz Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Kotora, pobjednica je ovogodišnjeg konkursa Kreativna nastava koji organizuju Microsoft i Zavod za školstvo.

Drugonagrađeni je rad "Microsoft Mathematics kroz primjere“ nastavnice Magdalene Kilibarde iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića, a treću nagradu dobio je rad „Moje mjesto“ nastavnika Marijane Popović i Vladimira Popovića iz Osnovne škole „Dušan Obradović“ sa Žabljaka.

Na konkurs se prijavio 101 nastavnik iz svih škola Crne Gore, ali je njih 44 poslalo svoje radove (31 rad).

Autor najboljeg rada će dobiti notebook kompjuter; druga nagrada je video kamera, a treća nagrada: fotoaparat. Specijalnim diplomama, Microsoft će nagraditi još sedam najboljih nastavnika, kao i školu sa najviše predatih radova na konkursu. Nagrade će biti uručene na završnoj konferenciji, planiranoj u junu.

U saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore, u okviru projekta „Kreativna nastava“, Microsoft Crna Gora kroz svoj program „Partners in Learning“ doprinosi modernizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori. Projekat „Kreativna nastava“ koji Zavod za školstvo CG i Microsoft zajednički organizuju podrazumijeva Konkurs za inovativne časove i inovativan pristup nastavi kroz upotrebu ICT-a. Pobjednici lokalnih takmičenja iz cijele Evrope, gdje se takođe organizuju ovakvi ili slični konkursi, učestvuju jednom godišnje na Forumu inovativnih nastavnika u nekom od velikih gradova Evrope. Ove godine Forum će se održati u Lisabonu od 19. do 24. marta na kojem će učestvovati i crnogorski predstavnik.

Na adresi www.kreativnanastava.edu.me možete pogledati radove koji su ocijenjeni kao primjeri dobre prakse.

Bonus video: