Tako se štedi: Voliju svijetli reklama, na Žabljaku novogodišnji ukrasi

Vlada je dala nalog svim opštinama i njihovoj zajednici da primijene mjere štednje električne energije, koje su počele isključivanjem javne rasvjete
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2012. 11:47h

Uprkos svim apelima da Crnoj Gori već fali struje da je neizvjesno do kada ćemo je imati, neki se i dalje ne obaziru na to, piše čitalac "Vijesti", koji je redakciji poslao fotografiju na kojoj je megamarket "Voli" u Igalu, čije reklame svijetle, a nije ugašena ni javna rasvjeta.

Fotografija je napravljena u noći 17.02. na 18.02. oko ponoći.

Javna rasvjeta se ne gasi i u dijelu Žabljaka, iz kojeg je fotografije poslao drugi čitalac. Osim javne rasvjete, na ulicama tog grada još svijetle i novogodišnji ukrasi, kaže čitalac.

Na Žabljaku svijetle i novogodišnje reklame (foto: Čitalac reporter)

Vlada je dala nalog svim opštinama i njihovoj zajednici da primijene mjere štednje električne energije, koje su počele isključivanjem javne rasvjete.

Štednja podrazumijeva smanjenje potrošnje energije za javnu rasvjetu (isključenje gdje nije neophodna), za bilborde, izloge i slično, kao i smanjenje potrošnje u javnim preduzećima, ustanovama i privrednim društvima, objavilo je nedavno Ministarstvo ekonomije.

Procjenjuju da je sprovođenje tih mjera od izuzetne važnosti, kako bi se izbjegle ili ublažile restrikcije.

Galerija

Bonus video: