Nema podataka o prihodima Marovića

Vijeće kojim je predsjedavao sudija Boris Savić, na ranijem ročištu prihvatilo je predlog punomoćnika osuđenog Marovića, advokata Dimitrija Dapčevića - da se obavi ekonomsko finansijsko vještačenje prihoda i rashoda tog Budvanina
96 pregleda 3 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.11.2018. 07:08h

Komisija vještaka finansijske struke nije Višem sudu dostavila nalaz o prihodima i rashodima Miloša Marovića, zbog čega će danas biti odloženo ročište za trajno oduzimanje imovine sina bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

To je “Vijestima” saopštila portparolka tog suda Aida Muzurović.

Vijeće kojim je predsjedavao sudija Boris Savić, na ranijem ročištu prihvatilo je predlog punomoćnika osuđenog Marovića, advokata Dimitrija Dapčevića - da se obavi ekonomsko finansijsko vještačenje prihoda i rashoda tog Budvanina.

Ranije je Vijeće Višeg suda prihvatilo zahtjev umješača Petra Miloša, kao fizičkog lica i Opštine Budva, kao pravnog lica, da oni učestvuju u daljem postupku trajnog oduzimanja imovine Miloša Marovića, njegove supruge Tamare i šure Ivana Popovića. Petar Miloš je u tom postupku ranije svjedočio na okolnosti pozajmice u iznosu od 200.000 eura Milošu Maroviću 2014. godine i on ima upisanu hipoteku na nepokretnost koja se oduzima u ovom postupku od Marovića.

Opština Budva je hipotekarni povjerilac nepokretnosti imovine u Prijevoru, koja je predmet oduzimanja.

Opština želi da zadrži status savjesnog hipotekarnog povjerioca.

Specijalno državno tužilaštvo spori da je imovina Marovića i Popovića stečena na legalan način, pa je zahtjevom zatražilo da se od Miloša oduzme stan u Budvi od 193 kvadrata i zemljište u Prijevoru iznad Jaza, zatim stambeno-poslovnu imovinu njegove supruge Tamare, kao i stan u Budvi u vlasništvu Miloševog šure Ivana, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata.

Bonus video: